«Nå er klokken 17.00 torsdag ettermiddag og omsorgsboligene i Bøkeskogen ligger i stummende mørke», skriver Tone Margrethe Ambjørnsen Torgersen 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så ble det svartere enn natten og kaldt.

Bøkeskogen eldresenter i badeparken i Larvik er under restaurering. I den forbindelse skal sikringsskapet også byttes.

Så langt så bra ! Men nå er saken den at klokken er 17.00 og hele anlegget med omsorgsboliger ligger i stummende mørke. Gamle mennesker sitter altså i mørke, uten varme og uten mulighet for å bevege seg noe sted.

Korridorene er beksvarte, heisen står og trygghetsalarmene som går på strøm virker så lenge batteriene holder. Pasienter med rullestol eller beboere med rullatorer kommer ikke ned og ut.

Telefoner i leilighetene er koplet ut, og mennesker med demens og andre aldersrelaterte sykdommer sitter hjelpeløse og redde i stolene sine i leilighetene sine. Hjelpepersonalet med hodelykter gjør så godt de kan, men det er ikke nok personale til å være til stede hele tiden hos den enkelte. Så da er mitt spørsmål :

Hva i all verden feiler det Larvik kommune.

Vi lever i 2018 og med litt planlegging hadde det vært mulig å forberede dette uten at de gamle måtte lide av slett arbeid. Planlegging om å utføre den slags arbeid i august når vi har lysere tider hadde gjort situasjonen lettere for de gamle. I dag har vi strømaggregater som kunne tatt seg av dette etasje for etasje slik at min mor og sikkert andre som av og til faller og slår seg kunne slippe å famle rundt i blinde.

Jeg håper for all del at dette ikke koster noen beboere liv og helse – men at Larvik kommune spiller russisk rulett med de gamle,- og at det ikke er akseptabel behandling av syke og svake hersker det liten tvil om.

Tone Margrethe Ambjørnsen Torgersen

 

Kontakt meg gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis du har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *