«Ekte kjærlighet holder i gode og onde dager, også når ansiktet blir krøllete og håret gråner,» skriver Morten Riis-Gjertsen i sitt svar til Morten Bakkeli.

 


Licensed from: studiostoks / yayimages.com  + foto: Larvik Høyre

 

Ekte kjærlighet holder i gode og onde dager.

Beste herr Morten Bakkeli!

Din kjærlighet til Larvik må du gjerne utgyte over hele byen, vi betviler ikke denne. Men de færreste kvinner vil bli elsket av den som kun elsker henne for hennes utseendes skyld, slik det engang var. Ekte kjærlighet holder i gode og onde dager, også når ansiktet blir krøllete og håret gråner. (Les Bakkelis innlegg)

Larvik er mer enn enkelte vakre bygninger blant mye annen og ganske alminnelig bebyggelse. Det er i første rekke menneskene, både de som bor i byen, men også de som kommer dit.

Sommer-Larvik uten turister er ikke Larvik. Vinter- Larvik uten frostrøyk og glatte og bratte gater er heller ikke den byen jeg kjenner og er glad i. Larvik er heller ikke Larvik uten en masse besserwissere som ytrer seg offentlig om det de kan og det de ikke kan noe om. Larvik er så mye mer enn bygninger, så mye mer å være glad i. 

Larvik er også en oppgave, et behov for utbedring, noe å fornye. Deler av Larvik er jeg ikke stolt av, men jeg forkaster ikke Larvik av den grunn. Deler av byen kan bli vakrere, mer funksjonell og tilpasset fremtidens behov dersom jernbanen ikke får binde byen fast slik den har gjort i mer enn hundre år.

Dagens jernbane ble bygd for både gods- og persontrafikk. Fremtidens spor bygges for persontrafikk, for togavganger hver halvtime. Gamle tanker om jernbanedrift er ikke tilpasset fremtidens behov og valg av løsninger.

Tør du med sikkerhet si om bybusser i fremtiden har sjåfører og hvor de kommer til å gå? Eller om vi har bybusser i det hele? Hvordan kan du da være så bastant om jernbanen?

Fremtidens Larvik krever kjærlighet. Men kjærlighet til byen er mer enn ønske om å bevare den slik den var da du var ung. Og denne kjærligheten vil finne de beste løsninger for fremtidens innbyggere i Larvik. Kjærlighet forandrer for å bevare.

 

Morten Riis-Gjertsen

 

Les også Bakkeli sitt tidligere innlegg «Larvik som Heyerdahlbyen» på denne linken. 

Kontakt meg gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis du har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *