«Jeg sier bare Larviks befolkning – hvor hen du befinner deg innenfor Larviks kommunale grenser, våkn opp!, skriver Tom Blom Pettersen i dette innlegget.

 

bilder:banenor.no

 

 

Larviks befolkning – våkn opp!

Dette her er helt håreisende – jeg kan ikke med min beste velvilje forstå at noen kan gå inn for denne gigantiske betongsperringen mot sjøfronten vår!?! For vår egen del! Ikke minst for våre barn. De kommende generasjoner vil anklage dagens politikere for mangel på intelligens, virkelighetsforståelse og totalt manglende og fraværende dømmekraft!

Og de vil rette pekefingeren mot oss – Larviks innbyggere og spørre! Hvor var dere? Hvordan kunne dere la dette skje?

BaneNor er kyniske og skruppelløse. De vil i utgangspunktet fremstå som rause og troverdige, legger frem utredninger og viser høflig velvilje overfor Larviks lokale politikere og innbyggere! Forkaster så det ene forslaget/utredning etter hverandre. Havner til slutt på to alternativ.

Det ene er så motstridende at de vet, suspekte som de er, vil sette store deler av Larviks befolkning opp mot hverandre.

Det andre alternativ kan slukes av kameler – for hva er enklere og argumentere for når det allerede er en eksisterende togstasjon der? Det skal kun noen små justeringer til – som og heve det noen meter opp i luften, og kalle det en fremtidsrettet løsning!

Hva er enklere enn og bygge på egen tomt? Hva er rimeligere enn og bygge på egen tomt? Hva er det enklere og gjøre og få gjennomslag for, enn og legge inn reviderte tegninger for nye forlag for andre løsninger enn de som var i utgangspunktet tenkt, når man bygger på egen tomt og heter Bane Nor?

Jeg sier bare Larviks befolkning – hvor hen du befinner deg innenfor Larviks kommunale grenser, våkn opp! Det er ikke en Romersk akvedukt som skal bygges – men en luftbasert betongkonstruksjon av enorme dimensjoner. Så stor at den vil ta fullstendig pusten i fra oss når den står ferdig, da i negativ forstand. Dog skal sies med noen fine kikkehull som man kan skimte havoverflaten!!

Hva med støyen? Hva med den grønne miljø linjen som det fokuseres mer og mer på?

Hvor ble da visjonene av – om Larvik som byen mot havet?

Den sjønære vakre byen Larvik som pionerer har fostret? Hva skal identiteten vår være fremover? Hva skal vi assosieres med? Starwars byen?!? Eller den gode vakre byen mot havet?

Dette er det verdt og kjempe veldig innbitt for – bare og ta et valg!

Tom Blom Pettersen

 

Les også tidligere innlegg “Nå må vi ikke sove i timen igjen” på denne linken.

Les også tidligere innlegg “Snakk om dobbelmoral i Larvik Høyre” på denne linken.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *