«Om «halve Larvik» reiser seg og samler seg om ETT nytt alternativ er det kanskje mulig å rykke tilbake til start,» skriver Erik A Sørensen i kveldens innlegg.

foto:googlemap

 

«Rakk ikke Larvik toget?»

Jeg er redd «toget gikk» for Larvik, da vi gjorde vårt famøse vedtak den 13.12.2017. BedreLarvik og FrP hadde til sammen flere andre gode forslag, men fikk ikke flertall i kommunestyret 13.12.17. V lanserer Bomnestad som et nytt alternativ i et leserinnlegg i ØP 19.12.2018.

Jeg undres på hvorfor ikke Venstres Magdalena Lindtvedt stemte for Bommestad, da det var mulig og det ble foreslått i kommunestyret den 13.12.2017? Langt på overtid relanseres dette av Venstre. Populistisk?

Selv ønsker jeg fortsatt Bergeløkka utredet, da det etter mitt skjønn oppfyller kravet om god nok sentrumsnærhet. Bestillingen fra Stortinget er ikke absolutt. Min påstand er at de tekniske utfordringene kunne man ha løst om viljen var til stede fra Bane NOR, men Bane NOR hadde mange argumenter høsten 2017 for hvor umulig Bergeløkka var å realisere.

Om «halve Larvik» reiser seg og samler seg om ETT nytt alternativ er det kanskje mulig å rykke tilbake til start, men når Larvik etter min oppfatning er så delt om også en tredje lokasjon, gjør det ikke «rykk tilbake til start» enklere. Jeg tviler på at ordførerpartiet Ap blir med på at man rykker tilbake til start. Med dette uteblir derfor en bred samling og allianse for et nytt alternativ.

Ordfører kunne ha samlet Larvik om en tredje lokasjon, men da både ordfører Høiseth (Ap) og Steeen (H) gikk sammen og bestemte seg (ØP mars 2017) for at det var i Kongegata den nye stasjonen skulle bli, inviterte man ikke akkurat til en bred og god debatt. Mye av skaden skjedde allerede da.

Sannsynligheten for at det nå blir Kongegata, noe som ikke var og er mitt ønske, om ikke vi rykker tilbake til start nå, er stor. Kongegata, også fordi 30 av 43 kommunestyrerepresentanter, meg selv inkludert, uttrykte i ØP denne uka at man favoriserte dette, om valget kun var mellom indre havn og Konge gata.

Aller helst ville jeg hatt den nye stasjonen på Bergeløkka.

Det tror jeg fremtidige generasjoner hadde takket oss for.

Erik A Sørensen
gruppeleder BedreLarvik

 

Les også tidligere innlegg “Nå må vi ikke sove i timen igjen” på denne linken.

Les også tidligere innlegg “Snakk om dobbelmoral i Larvik Høyre” på denne linken.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *