«Moralen må være at selv om man har jusutdannelse, så hjelper det lite dersom man ikke har juridisk forståelse,» skriver Jon Anders Wirgenes i dagens innlegg. 

foto:googlemaps

Kommunalt rot og Holms kafeteria.

Leser i torsdagens (20.12.18) Øp at mitt gamle fagfelt blir rotet skikkelig til og at Holms vurderer å politianmelde kommunen og kreve million erstatning for særdeles dårlig saksbehandling av mine etterfølgere, noe jeg er dypt sjokkert av!  Etter hva jeg vet så er nå min gamle jobb fordelt på fire personer mulig Larvik kommune lærte av at jeg fikk høyt blodtrykk og slag av jobben, men kan det være et bevis på at for mange kokker gir mye søl?

Holms kafeteria var meg bekjent en av de første som fikk innvilget serveringsbevilling i Larvik en gang på slutten av 80-tallet eller om det var på 90-tallet. Serveringsloven skiller seg sterkt fra alkoholloven, og det er ikke slik at bevillingen forsvinner umiddelbart dersom kravet om uklanderlig vandel ikke lenger består!

Serveringsbevillingen er heller ikke tidsbestemt slik en alkoholbevilling er, så dersom Holms skulle vært fratatt sin serveringsbevilling så måtte kommunen ha tilbakekalt bevillingen. Og for å gjøre det er det meget spesielle steg som må tas for at det kan gjøres, og særegne vilkår må være oppfylt for at man kan gjøre det!

Det er også dypt sjokkerende at saksbehandler klarer å komme frem til at Matre ikke har uklanderlig vandel, nå skal det sies at jeg vet ikke hva som er merknadene, men er det noe av det som det refereres til i ØP så er det nærmest inkompetanse å komme frem til at dette skal kunne ha noe å si i forhold til en serveringsbevilling.

For at noe skal kunnes vektlegges må det:
A) ha noe med å drive et serveringssted.
B) ikke være eldre en fem år.

Det er her serveringsloven skiller seg fra alkoholoven bl.a.

Det er mer bekymringsfylt at dette er en sak fra januar/ februar 2018 hvor saken har vært til endelig godkjenning hos daværende fungerende rådmann, som er Larvik kommunes kommuneadvokat! At en slik juridisk brøler har fått gå igjennom!

Etter for en gangs skyld korrekt avgjørelse fra fylkesmannen, så har ikke kommunen noe annet valg enn å innvilge Holms bevilling og dekke et stort erstatningskrav

Moralen må være at selv om man har jusutdannelse, så hjelper det lite dersom man ikke har juridisk forståelse.

Jeg vet av erfaring med fagfeltet at man må ha mer enn en tanke i hode av gangen, og må vise litt mer fingerfølelse enn sleggemetoden som Larvik nå tydeligvis benytter.

 

Jon Anders Wirgenes
tidligere saksbehandler for bevilling og kontroll

 

Les også tidligere innlegg «Ny vurdering av Bergeløkka stasjon?»

Les også tidligere innlegg “Nå må vi ikke sove i timen igjen” på denne linken.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *