«For min egen del er min tillit til BaneNOR snart lik null,» skriver Erik A Sørensen i årets siste innlegg.

foto:googlemaps

Om å gjøre det påståtte umulige mulig.

«Går ikke-umulig-vanskelig-for dyrt-kote høyder-Farris- og Bøkeskogen kan ødelegges…»

Slike holdninger om at ting er umulig og så vanskelig å gjøre, har jeg hørt av og til opp i gjennom livet. Jeg registrerer bl.a. at noen som ønsker stasjon i Kongegate eller Indre Havn, bruker slike argumenter.

Jeg er av en annen oppfatning: Det meste er mulig om man ønsker det! Men det er lettere å gi opp og finne 1000-vis av unnskyldninger for hvorfor man ikke kan få noe til! BaneNOR har åpenbart lagt fram to hovedløsninger (Kongegata og Indre Havn) som møter stor motstand av svært mange i Larvik.

Det er skrevet og sagt nok om skadevirkningene disse to hovedalternativene skaper.

For min egen del er min tillit til BaneNOR snart lik null. At BaneNOR i det hele tatt kan presentere og kan kun akseptere løsninger som begge separer Larvik i to i all overskuelig fremtid, underbygger dette. Nå må kommunestyre samle seg, ta en revurdering og få Bergeløkka vurdert på en ordentlig måte. Nekter BaneNOR i etterkant, ja da får vi se om det er mulig å hyre inn ekstern ekspertise som kan gi oss ærlige svar.

Det meste er mulig om man virkelig ønsker det, mener jeg. Men det krever et kommunestyre med mot, som erkjenner at vedtaket den 13.12.2017 om kun å utrede Kongegata og Indre Havn, kanskje ikke var det beste og ikke samsvarer med innbyggernes ønsker. Snu i tide har de fleste av oss lært – denne gangen er det høyst påkrevet! Ordfører må ta tak og samle kommunestyret om å ta en pause for deretter senere å kunne legge flere alternativ ut på høring.

Men nå er det snart et nytt år – takk for det gamle og godt nytt år!

 

Erik A Sørensen
gruppeleder BedreLarvik

 

Les også tidligere innlegg «Ny vurdering av Bergeløkka stasjon?»

Les også tidligere innlegg “Nå må vi ikke sove i timen igjen” på denne linken.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *