«Er det noen av dere som ville hatt det slik?» spør Ole Henrik Pettersen.

Velferd og helse i Norge.

De fleste har vel fått med seg at det politiske Norge har kuttet utrolig mye rundt disse tingene. Så det er vel på tide og si at Norge ikke er et velferds land lenger.

Dusje 1 til 2 ganger i uken. Vask av leilighet med sengetøy skift 1 til 2 ganger i måneden.

Vaskingen består i: Vask/støvsuging av gulver. Vask av bad. Tørking av støv.

De vasker kun der de kommer til uten å måtte flytte på ting. Ja selv om ting har hjul. De tørker kun støv i normal høyde. Det vil si at oppe på seksjoner, oppe på skap eller andre plasser de må strekke seg for å nå blir ikke tatt.

Husk alt dette blir gjort ut fra ett tids skjema og de rekker aldri alt. Vask av vinduer eller gardin skift, ja det har de sluttet med.

Er det noen av dere som ville hatt det slik?

Dette er hverdagen til eldre og uføre som er avhengige av hjelp for å klare seg.

Er man avhengig av hjelpemidler så er det et kapittel for seg selv. Trenger man dette så må man søke om å få hjelp av en ergoterapeut. Denne har som oppgave å se om man har krav på ting og eventuelt hvilke hjelpemidler som trengs for at man skal klare enkelte ting på egenhånd. I de fleste tilfeller dreier dette seg om ting som andre tror at var en selvfølge at man fikk.

Men nei da. Det tar over 7 måneder før en ergoterapeut dukker opp. Så når man har behov for en rullestol, ja da er ikke det noe man kan få i morgen.

Har man elektrisk rullestol som er gått i stykker, så må man gjennom dette systemet. Det er nemlig ikke noen selvfølge at man får en ny.

Dette er bare en brøkdel av det denne gruppen må slite med hver dag.

Noen av oss har i lang tid bedt om at noen av de som styrer i denne byen/landet kommer og prøver litt av det vi må igjennom i hverdagen. Men det er det vist ingen som tør.

Det er et nedverdigende liv og ikke minst man blir mer og mer isolert. Det virker som om de som styrer vil ha oss bort så de kan få bort utgiftene.

Det er rart de ikke ser at ting kan skje med hvem som helst og da er det jo for sent å tenke hvorfor satset vi ikke mer slik at disse gruppene fikk verdigheten tilbake……

Norge har mistet velferden og hva blir det neste? Disse som styrer går løs på et mindretall slik at de kan få sine skatteletter………..

Og Arbeiderpartiet, det hjelper ikke med økning av avgifter eller nye avgifter. Det er dette som har gjort oss som må leve på dette nivået til fattige. Og slik ting fungerer nå så må flere og flere av oss gå på NAV og be om hjelp.

Så det er på tide at alle de politiske partiene begynner å se alvoret i det de driver med……..

 

Ole Henrik Pettersen.

Stavern

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *