«Båtrace og Stavernsfestivalen gir meromsetning for handels- og servicenæringen,» skriver Erik A.Sørensen.

Bilde: Skjermdump Power Boat Racing World

 

Ja til båtrace og ja til Stavernfestivalen!

Noen få mener at et båtrace i Larviksfjorden er så destruktivt for miljøet at dette ikke bør arrangeres i Larvik. Jeg er dypt uenig. Dette ønsker jeg velkommen i likhet med andre event og folkefester! Motorene er standard produserte utenbordsmotorer som tilfredsstiller de strengeste miljø- og utslippskrav.

Ønsker fåtallet av personer som er i mot dette båtracet, også å avvikle all aktivitet, show og «folkefester» i en eller annen form? Skal all ekstraordinær aktivitet som feks. Stavernsfestivalen, som fører til økt transport, et større konsum og forbruk av energi være uønsket, eller er det bare motorsporstaktivitet i en eller annen art som er fy fy og uønsket?

Stavernsfestivalen er for mange et stort event om sommeren, men tenk hva denne festivalen generer av forurensning; transport, energi, konsum og forbruk, samt støy forurensing… Samtidig generer Stavernsfestivale, som det kommende båtracet, meromsetning og merinntekter til handels- og servicenæringen, som sårt tiltrengte inntekter for Larvik kommune! Dette er i sum bra. Attraktivitet, aktivitet og inntekter!

For meg som politiker er det viktig å bidra og være med på å tilrettelegge for aktiviteter som bidrar til at langt flere besøker kommunen vår, bruker penger her og kanskje tom. bosetter seg hos oss for det er et godt tilbud her. Båtrace og Stavernsfestivalen gir meromsetning for handels- og servicenæringen, samt indirekte inntekter til kommunen i form av arbeidsplasser. Jeg oppfatter også at et stort flertall i Larvik heier også ønsker dette velkommen!

En helg av 52 helger i året burde alle kunne heie på dette. Begge deler!

Heia Stavernsfestivalen og heia båtrace!

 

Erik A. Sørensen,
Gruppeleder BedreLarvik

 

 

Les også innlegget «Skal dette være Larviks miljøprofil?.» på denne linken.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *