Foto.Redningsselskapet

Redningsselskapets nye spydspiss RS 169 ODD FELLOW III besøker Larvik som eneste havn i Vestfold og Telemark.

Tirsdag 14. mai kan alle i Larvik oppleve Redningsselskapets nye spydspiss RS 169 ODD FELLOW III. På sin tur mot hjemmehavnen i Bodø vil den besøke Larvik som eneste havn i Vestfold og Telemark.  Redningsselskapet sammen med Odd Fellow logene i Larvik inviterer til skøytebesøk og folkefest ved Østre Brygge i Larvik som skøyta ankommer kl. 1745.  På festen vil det blant annet være salutt fra Tordenskiolds soldater, musikk av Marinemusikken, Rebecca Nøstrud Isaksen, og Odd Fellow koret fra Telemark. Det blir taler og salg av vafler og kaffe.

26. april ble den døpt av Wenche Myhre på Honnørbrygga i Oslo. Nå legger den ut på signingsferd kysten rundt, og du kan bli en av de første til å få en kikk på en av verdens mest moderne redningsskøyte.  Ikke nok med at det blir åpen skøyte på den nye redningsskøyta, men i tillegg kan du også gå om bord på den eldste skøyta nemlig, RS 2 Langesund, som også vil ligge til kai.

Odd Fellow Ordenen i Norge har tidligere donert midler til to redningsskøyter, RS 88 Odd Fellow og RS 90 Odd Fellow II.  Disse to skøytene reddet 111 menneskeliv på sjøen og hjalp over 6000 fartøyer. Begge skøytene var i tjeneste i 30 år, og den ene av de var også stasjonert i Stavern.  Det er beregnet at også den nye redningsskøyta i Ulstein-klassen vil kunne være et effektivt redningsverktøy i minst 30 år.

RS 169 ODD FELLOW III er 22 meter lang og har en toppfart på nesten 40 knop, ved hjelp av to motorer som hver yter 1660 hk. Skøyta har blitt utrustet med vannjet fra Rolls-Royce, og får en rekkevidde på hele 600 nautiske mil, slik at den kan utføre oppdrag langt til havs. I tillegg får den en brannkanon som kan pumpe 4000 liter i minuttet. Skøyta skal betjenes av et mannskap på tre, og den vil alltid ha dykker om bord.

Hvert sjette år velger Odd Fellow Ordenen en landssak, som er en landsdekkende innsamlingsdugnad til inntekt for veldedige formål. Odd Fellow Ordenen startet innsamlingen til den nye redningsskøyta høsten 2016. Fredag 26. april ble skøyta døpt. Samme dato som Odd Fellow Ordenen fylte 200 år.  22000 OF-medlemmer har bistått i innsamlingen som passerte 26 millioner på dåpsdagen. Tidligere har Ordenen også finansiert byggingen av to SOS barnebyer i både El Salvador og i Malawi.  Ordenen har også flere større medisinske-vitenskapelige fond som deler ut midler til forskning. Lokalt bidrar også den enkelte loge med midler til lokale veldedige formål. På jubileumsdagen, 26. april, donerte Odd Fellow logene i Larvik en sjekk til Frelsesarmeen i Larvik på kr.34.500,-.

 

Ragnar Lie,
Leder i Odd Fellow Loge i Larvik

 

 

Ta også en titt på «Odd Fellow Ordenen redder liv på sjøen» på denne linken.

 

Ta gjerne en titt på «Korpsenes vårmønstring i Larvik sentrum» på denne linken.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *