Foto:Larvik kommune

Blir det ungdomshjem ved Kløvertunet på Veldre ?

Larvik kommune ønsker å tilby Bufetat tomt for etablering av et ungdomshjem på Veldre. Den planlagte institusjonen vil ha plass til inntil 10 ungdommer fra 13 til 18 år som har behov for omsorg på institusjonen etter barneloven.

I dagens møte i planutvalget har rådmannen foreslått at at reguleringsplanen for ungdomshjemmet vedtas.

Se hele innstillingen i saken på denne link.

Ordfører Rune Høiseth (Ap) sier til NRK Vestfold tirsdag morgen at det ikke er fare for sikkerheten for beboere i området ved en etablering. Hør hele innslaget på NRK Vestfold på denne link.

I det samme innslaget på NRK er også leder i Grøtterød Velforening, Tom Aasrum også intervjuet. Naboer i området har som kjent protestert kraftig mot etableringen.

Det er anslått at etableringen av et ungdomshjem på Veldre vil tilføre omtrent 30 nye årsverk til kommunen. Det dreier seg her om statlige arbeidsplasser siden det er Bufetat som drifter slike omsorgsinstitusjoner.

Det ble opplyst på NRK at Høyre og Arbeiderpartiet ville støtte forslaget fra rådmann. Samtidig har både BedreLarvik og KRF kommet med forslag om avvise rådmanns forslag og at det må utredes andre steder i kommunen som er bedre egnet.

Hvor skal det bygges slike ungdomshjem?

Og har Larvik kommune «råd» til å takke nei til 30 nye arbeidsplasser ?

 

Les også lørdagens innlegg «Larvik kommunes politikere og administrasjon på besøk i Andora i Italia.» på denne link. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *