«For Larvik sentrum, og spesielt oss er Kongegata beslutningen spikern i kista», skriver Karl-Magnus Kjendlie Felumb.

Foto: Bøkebloggen

Dette er et ran.

For Larvik sentrum, og spesielt oss er Kongegata beslutningen spikern i kista , et RAN .
Vi har vært på Torvet siden 1860 i Larvik siden 1851.Og vi har drevet gullsmedvirksomhet i 7 generasjoner 6 generasjoner i Larvik

Vi blir fraranet 1000 kvm som er vårt levebrød og garantist for arbeidsplasser. Og vi får erstattet iflg Bane Nor kun ca 25% av forsikringsverdien uten tomt. Dette er etter bruksverdi- prinsippet som er godt etablert og prøvet i retten flere ganger .

Våre husleieinntekter er svært lave nettopp på grunn av usikkerheten i sentrum. Og når man trekker fra beskatning og gjeld , sitter vi igjen med svært lite.

DETTE ER ET RAN.

Forøvrig tror jeg ikke handelstanden i Larvik er robust nok til å overleve en så omfattende destruksjon av sentrum med en anleggsperiode på mange år med trafikkaos og bråk.
Husk at det skal påles ganske lange strekk og dette levenet vil gjøre det umulig å arbeide handle og bo i nærheten. Det skal fraktes ut ca 95 000 billass, med den forurensing dette medfører.

Jeg vet om andre veletablerte bedrifter om regner med å måtte kaste inn håndkledet. Det kan nevnes at når man bygde Torvparken gikk vår omsetning i perioden ned med ca 50%

Men da er vel hensikten til ØP ,Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet oppnådd , nemlig å spille ballen over på Treschows banehalvdel, slik at de får leiet ut til handel og fortsette å bygge ned strandsonen ?

Jeg tror heller ikke Bane Nor er en snill julenisse som gir bort sin nåværende tomt, for at Holthe, Birgitte, Rune, resten av kommunestyret og hjemvendte elitister som har tilbrakt det meste av sitt arbeidsliv i hovedstadens offentlige byråkrati ,skal få en park å spasere i.

NEI, HER BLIR DET HØYHUSBEBYGGELSE etter «Grand-Kvartal prinsippet».
Bare man venter lenge nok og sutrer mye nok går nok dispensasjonene i orden. 

Bane Nor har ikke råd til å donere dette etter en så omfattende kostnad som Kongegata utbyggingen blir.

NOEN SOM HAR HØRT OM BAR-CODE bebyggelse. .

Hva med de 250 leilighetene som blir revet, og hvor eierne kommer til å tape flere millioner pr leilighet, er dette Arbeiderpolitikk ??

Nei folkens det er snart valg … la være å stemme på de partier som vil legge Larvik sentrum dødt!

 

Karl-Magnus Kjendlie Felumb

 

Les saken hvor NRK intervjuet ordfører, BedreLarvik og prosjektsjef i Bane Nor etter beslutningen i kommunestyret her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *