«Hvem av oss kunne ha forestilt seg at Larvik Ap kunne finne på å gå til sengs med erkerivalen Larvik H etter valget?» skriver Erik A. Sørensen. 

Til sengs med «fienden»?

Hvem av oss kunne ha forestilt seg at Larvik Ap kunne finne på å gå til sengs med erkerivalen Larvik H etter valget? H har anklaget og bebreidet Ap for mye de siste 8 årene, men så, få dager etter valget, kapitulerer forhandlerne i Ap og ønsker å gå til sengs med erkerivalen? Sittende Ap ordfører sier sågar at «det handler om å ta Larvik videre», så han gir gladelig fra seg ordførerkjedet. Snakk om falitterklæring. Brudesvenn Sp, med varaordfører vervet i dag, som attpåtil gikk høyt ut på banen dagen etter valget og skulle ha ordføreren, blir sittende igjen med svarteper og som fyrbøter? Det gjenstår å se om grasrota i Ap, om det fortsatt er noe igjen av den, godkjenner på medlemsmøtet en slik underkastelse av erkerivalen H.

Både Ap og H har etter valget uttalt i ØP at BedreLarvik er en uønsket samarbeidspartner. Klar tale. Vi er nok langt mer tydeligere og mer direkte i politikk i mange saker, tar tak i forhold som ikke virker rettferdige og fremmer helt nye og bedre løsninger. Slik vil BedreLarvik fortsatt arbeide for et enda bedre Larvik.

Når nå Ap går til sengs med H, så kan kanskje sikring av egne posisjoner i forskjellige verv hatt mer å si enn alt annet og hva velgerne ønsket? Det må være en særdeles bitter pille å svelge for Høiseth å kaste inn håndkleet og bytte kontor. «Alt for Larvik» eller for hvem…?

BedreLarvik gikk til valg på: «Tid for endring»! Vi har levert. Nå blir det endring! Med et svært godt valg bak oss, dobler vi også antall representanter i kommunestyret. Igjen tusen takk for tilliten Larvik!

13.09.2023 er det på nytt kommunevalg. Om sengehyggen mellom Ap og H varer i 4 år og frem til valgkampen høsten 2023, finner vi kanskje Ap og H på samme stand med samme program og i blå uniform?

Vi i BedreLarvik ser i alle fall med begeistring frem til fire nye år i kommunestyret med dobbelt så mange representanter. BedreLarvik vil fortsette å gjøre vårt for «å ta Larvik videre» med å representere alle innbyggerne i hele kommunen, ikke kun en elite. Ny jernbane med rasering av sentrum, uten mulighet til å bygge nye bygninger på tunnellokket, og stasjon i bratthenget i Kongegata, samt dundrende fjern- og godstog fra Sika gjennom byen og bompengering rundt Larvik by, er i hvert fall ikke med på å «ta Larvik videre».

Frem til konstituering av nytt kommunestyre den 23.10.2019 er vi spent på om det fortsatt er varmt og godt på soverommet til Ap og H, eller om fyrbøteren Sp har forlatt rommet og temperaturen er i ferd med å nå frysepunktet. 

 

Erik A. Sørensen, gruppeleder BedreLarvik

 

Les også tidligere  innlegg «Jernbanesaken er grunnen til at AP, H og SP inngår politisk samarbeid i Larvik.» på denne link. 

Les saken hvor NRK intervjuet ordfører, BedreLarvik og prosjektsjef i Bane Nor etter beslutningen i kommunestyret her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *