«Derfor utfordrer jeg, nok en gang, Bringedal og Høiseth å vise ansikt og ansvar,» skriver Tore Larsen.

Foto: Bøkebloggen

Nå som valget er over.

Sannheten må fram om Kongegata alternativet. Nå må Bringedal og Høiseth svare !

Først må jeg få lov til å gratulere Bringedal som i følge ØP sist mandag, blir ny ordfører. Det tror jeg kan bli bra for Larvik, selv om jeg helst hadde sett at Høiseth hadde fortsatt. Arbeidetpartiet ble jo det største partiet også ved dette valget.

Valget er over og det er tid for en oppsummering og ettertanke. Før valget gikk Høyre og Arbeiderpartiet sammen om Kongegata alternativet for ny jernebanetrasse og stasjon i Larvik.

Som mange kanskje husker har jeg ved flere anledninger bedt om svar på hvordan de har tenkt å løse problemene for alle de cirka 200 -220 husstander som blir berørt og jevnet ved jorda. Det blir resultatet med dette alternativet.

Jeg vet det er mange som allerede nå ikke har det så greit. Det sper seg frustrasjon, fortvilelse og søvnløse netter. Det og miste boligen sin på en slik måte må være forferdig. Jeg er også gjort kjent med at noen som har lagt ut sin bolig for salg allerede, men ikke har fått en eneste interessent. Det kan en jo godt forstå. Ingen kjøper en bolig som skal rives.

Som kjent må disse boligene erstattes fullt ut, hvor staten har ansvar sammen med kommunen. Mine innlegg vedrørende erstatningsgrunnlaget og utregninger bør være kjent fra mine tidligere leserbrev i ØP. For eksempel en leilighet beliggende i Prinse kvartalet og hva de kan kreve erstattet i verdier, av beliggenhet, størrelse og standard.

Det er ikke usannsynlig at erstatningene vil ligge på ca. 4 mill. pr. enhet hvis en bruker dagens marked. Tar du og ganger det med 220, så har du svaret.

Så langt jeg kan se, så er det ingen som bestrider mine beregninger.

Nå er det jammen på tide at svarene kommer, slik at de berørte ser hva de kan vente seg, og om hvordan erstatningene blir beregnet, og om framdriften.

Og hva er grunn til jeg ennå ikke har mottatt noe svar? Verken fra Høyre eller Arbeiderpartiet. Det er det mange som lurer på. Jeg har kommet til at det må være mangel på kompetanse og kunnskap. Eller at dere innser hvor forferdig galt dette blir. Har dere ingen medfølelse for andre mennesker og deres hverdag.

Derfor utfordrer jeg, nok en gang, Bringedal og Høiseth å vise ansikt og ansvar. Dere skal ikke slippe unna. Mitt råd: Innkall alle berørte til et møte og la de få sannheten om galskapen på bordet. Jeg blir gjerne med.

Tore Larsen

 

Les også tidligere  innlegg «Hva skjer nå med jernbaneplanene i Larvik?» på denne link. 

Les saken hvor NRK intervjuet ordfører, BedreLarvik og prosjektsjef i Bane Nor etter beslutningen i kommunestyret her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *