«Takk for det og honnør til ordføreren som klart viser vilje til å komme ukulturen til livs,» skriver Kåre Wærnes.

Foto: disk.no, larvik.kommune.no

 

Oppsigelse, Møllers tran og Bast.

Larvik kommune sendte to representanter til et arrangement for byggekvalitet på Gardermoen i fjor høst. Der holdt de foredrag om hvordan byggetilsyn blir praktisert i vår kommune. Foredragene er publisert på YouTube og mange har reagert på formen våre representanter framførte sine saker. I foredraget blir «Herr og Fru Klagesen» latterliggjort så det holder «og de gråt sine modige tårer» selvfølgelig til tilhørernes store fornøyelse.

For oss innbyggere på utsiden, virker det som det i enkelte deler av komm.administrasjonen eksisterer en kultur hvor det er vi og de, og at det er et totalt fravær av forståelse for at de faktisk er Larvik kommunes innbyggere og skattebetalere. Kall det gjerne kommunens kunder som blir uthengt og latterliggjort for hele Norge.

Kundeovergrepet medførte sterk reaksjon fra vår nye ordfører og rådmannen, som for åpen mikrofon meddelte at vi ikke vil ha slik trakassering av våre innbyggere. Dette ble for hard kost for tilsynsjuristen, som i et stort ØP oppslag sier at hun da ikke vil arbeide her lenger og ønsker å fratre sin stilling. Takk for det og honnør til ordføreren som klart viser vilje til å komme ukulturen til livs.

Ved juletider fikk vi via ØP et nytt eksempel på den tøffe tonen fra kommunens byggetilsynsavdeling. Ved tilsyn av noen hytter i Vestskogen ved Nevlunghavn ble det oppdaget at eierne hadde tatt seg til rette med noen plattinger og tilbygg. Tilsynet er jo selvfølgelig i sin fulle rett til å varsle eventuelle ulovligheter, da det faktisk er jobben deres. Men så er vi tilbake til formen dette gjøres på. Den måten «kundene» ble varslet gjorde vel at de først ble litt svimeslått, men antagelig også litt kamplystne. De ser seg nødt til å engasjerer adv Hellenes, som beskriver dette helt riktig som «at noen må ha tatt for mye Møllers tran».

Tilsynsavdelingen har altså lagt seg på en linje hvor spurv skal skytes med kanoner, for det er vi som har makta.

Etter ordføreren og rådmannens klare kritikk av varlingsformen som praktiseres i kommunen, kommer komm.styrerepresentant og byggesakssjef i Skien, Halstein Bast på banen og faktisk forsvarer administrasjonens tilvendte kommunikasjonsform overfor innbyggerne. Praktiserer han selv en slik linje mot sine «kunder» i Skien, eller er det bare et forsøk på et PR stunt fra en skyggefull tilværelse i et av kommunestyrets minste partier?

Til slutt et spørsmål til Larviks kommunestyrerepresentanter.
I følge en ansatt i kommunen «får vi til stadighet forespørsel om å holde foredrag rundt omkring i landet». Er det i kommunens interesse med den gjeldsbelastningen vi har, å sende ansatte rundt i Norge for å holde foredrag om egen fortreffelighet når hjemmebanen ikke er skyfri ?

 

KÅRE WÆRNES

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *