«Gitt det vi vet og ikke vet om det nye coronaviruset så langt, kan det være lurt å unngå store samlinger av mennesker for sikkerhets skyld i nærmeste fremtid,» skriver Jan Petter Eikenes.

Foto: Helsedirektoratet

 

Proaktiv fremfor reaktiv tilnærming.

ØP (2/3/20): «En utfordring som kan dukke opp er gjennomføring av større møter og arrangementer. Torsdag denne uken skal 400 foreldre møte i Sliperiet der de unges bruk av digitale plattformer er tema.

– Foreløpig vurderer vi det sånn at det ikke er behov for å gjøre noen endringer på dette eller andre møter. Men det er løpende vurderinger som selvsagt kan endre seg underveis, sier Bringedal.

Min kommentar: Gitt det vi vet og ikke vet om det nye coronaviruset så langt, kan det være lurt å unngå store samlinger av mennesker for sikkerhets skyld i nærmeste fremtid.

Der det lar seg gjøre, må det være bedre med ulike forsøk på å forsinke spredningen av viruset – som å avlyse foreldremøtet i Sliperiet – enn å vente på reaksjonene (og konsekvensene).

For sikkerhets skyld.

Jeg forstår det slik at det er en mulighet for at du kan smitte andre uten at du selv vet at du er smittet. Mye er fortsatt uavklart. Også derfor kan vi velge å være varsomme sammen i tiden som kommer.

For sikkerhets (altså for vår alles) skyld.

 

Jan Petter Eikenes

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *