«Dette er INGEN kritikk til hjemmesykepleien som løper bena av seg,» skriver Tone M Torgersen.

Foto: Bøkebloggen

Påsken på Bøkeskogen Eldresenter i Larvik.

Dette er INGEN kritikk til hjemmesykepleien som løper bena av seg.

Det er meg en ære å bli oppfattet som både irritert eller kranglete så lenge jeg krangler for de gamle og syke som i disse dager har det svært vanskelig.

Nå er det påske og mange av oss nyter solen ute på terrasser i gode stoler, – eller i andre solvegger ute i naturen. Jeg unner dere det alle sammen. Nyt livet og denne underlige påsken uten familie og venner. De fleste av oss lider ikke nevneverdig av den grunn. Griller fyres opp og herremåltider inntas hos svært mange av oss.

Men ikke alle har mulighet til det. I dag besøkte jeg Bøkeskogen Eldresenter, og det var et trist og deprimerende skue.

Skam dere Larvik kommunes ansvarlige ledere !

Ikke engang en middag blir spandert på de gamle i påsken selv om de er isolert fra sine kjære og nære. De må kjøpe egen mat fra butikken, og spise den alene i sine egne leiligheter både torsdag, fredag og lørdag. Pårørende får ikke være der grunnet smitte, og ikke kan de pårørende ta sin mor eller far hjem heller i frykt for Corvid 19.

Takket være Jensens konditori fikk jeg bestilt en bløtkake til dem i går som leveres lørdag, for det var det heller ikke tenkt på.

Og om ikke det er nok, så opplevde jeg i dag å se at det ikke var satt ut et eneste sommermøblement slik at de som bor der kunne sitte litt ute. Et par av beboerne hadde fått med seg 2 stoler slik at de kunne sitte i solen, men resten måtte sitte på rullatoren.

Er det mulig !

Jeg håper virkelig at de som sitter på pengesekken i Larvik kommune får en fantastisk påske med sol og god mat, – og spesielt nå med den visshet at de ikke klarte å gi så mye som en tørr kjeks til de gamle i disse boligene.

Og jeg må si at selv om dette er Larvik kommune, så mistenker jeg at det ikke står bedre til i de andre kommunene som har stengt omsorgsboliger med døgnbemanning.

Tone M Torgersen

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *