Foto:Kartverket/BaneNOR

 

Vil Bane NOR Eiendom nå utvikle sitt store område i Indre havn i Larvik?

Denne uken kom nyheten om at Bane Nor nå foreslår å droppe dobbeltspor helt til Larvik. Det halverer antall kilometer med dobbeltspor, og de ser innsparinger på 73 milliarder kroner. Les hele saken her.

Betyr dette at stasjonen blir liggende i Indre Havn som den gjør i dag?

Bane NOR Eiendoms virksomhet er en stor inntektskilde for Bane NOR . Nå ligger alt til rette for å kunne utvikle sitt eget store område i Indre havn til utbygging. Med sin flotte plassering mot sjøsiden og med direkte tilknytning til stasjonen vil dette helt sikkert bli et ettertraktet prosjekt.

Allerede i 2012, lenge før den endelige traseen i Moss var lagt, inngikk daværende Rom Eiendom og Moss kommune en avtale om å utvikle «Sjøsiden», et stort område i sydenden av sentrum, med flott plassering mot fjorden. Les hele saken her.

Alle som har bosatt seg i vannkanten bør ta en titt på Kartverkets nye tjeneste !

 

Les også tidligere innlegg “Kongegata korridoren i Larvik sentrum” på denne linken.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *