» Å investere i folks utdannelse, er en sikker investering for framtida,» skriver Morten Bakkeli. 

Jeg har lest at Fylkestinget vurderer å legge ned danse- og musikklinjen ved Thor Heyerdahl videregående skole. Norge skryter jo at det har ett av verdens beste utdannelsessystemer. Det innebærer at de videregående skolene må tilby sine elever et bredt tilbud og ikke redusere dem. Myndighetene oppmuntrer jo også ungdommer til å ta høyere utdannelse, men da må de få lov til å utdanne seg i noe som de er interessert i. Å investere i folks utdannelse, er en sikker investering for framtida.

Da jeg gikk på videregående skole 1978-1981, het det fremdeles Larvik gymnas og det var bare fire linjer: språk, naturfag, samfunnsfag og idrett. Vi hadde imidlertid en rektor og lektorer, som var interessert i kultur. Gymnaset satte opp en forestilling av «Peer Gynt». Vi som hadde Harald Ruud som formingslærer fikk i oppdrag å være scenearbeidere. Det var dette som ansporet meg til å ta initiativet til russerevy i 1980 og skrive flere av numrene. Selvsagt burde det være en drama- eller teaterlinje ved Thor Heyerdahl Videregående skole, ja gjerne en film- eller TV-linje også.

Jeg vet ikke når danse- og musikklinja ble opprettet, men det har vel gått mange elever der, som nå er ute i arbeidslivet? Jeg foreslår at de mest profilerte av dem (ikke nødvendigvis på riksplan, men kanskje heller på lokal- eller fylkesplan) går sammen om et opprop, der de forteller om hvor viktig disse linjene var for dem, at de var med på å utforme deres valg av levevei og at de igjen – som sangere eller dansere – har gjort noe positivt for lokalmiljøet.

Kjenner dere noen takknemlige eks-elever som vil stå sammen om dette? Ja, eller takknemlige sjefer eller kanskje takknemlige tilhørere, som har latt seg glede av danserne og musikerne under konserter og forestillinger? La de i felleskap skrive et opprop, som de retter direkte til fylkespolitikerne. Jeg synes også at de burde ringe til fylkesordføreren og be om å få lov til å møte opp som deputasjon. Naturligvis må de fronte saken i media, som f.eks. Bøkebloggen, Østlands-Posten, Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad, NRK Vestfold og Gjengangeren.

Dette kan heller ikke være i overensstemmelse med Senterpartiets program. Legges disse linjene ned, må elevene reise langt for å studere, kanskje helt til Oslo. Senterpartiet støtter jo desentralisering.

 

Morten Bakkeli
Mesterfjellveien

 

Les også saken om Kontrollutvalget som skal granske Lamøya saken på denne link.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *