Johs. Kristiansen as holder til i tradisjonsrike håndverks lokaler i Hammerdalen Larvik. Her produseres et rikt utvalg av smykker og draktsølv, spesielt beregnet for bruk sammen med norske bunader. Firmaets spesialitet er sølvsmykker som passer til en rekke lokale norske bunadvarianter. Johs. Kristiansen har solide røtter i kunnskap om produksjon av bunadsølv helt siden 1913.

Firmaet eies i dag av Frode Lindland fra Tjølling som også er daglig leder.

Hovedsakelig er smykkefremstillingen god gammeldags håndverk, men i de senere år er produksjonen i noen grad skiftet ut med nyere produksjonsmetoder.

Spesielt i forbindelse med støpeprosessen er det gjort betydelige investeringer i moderne teknologi, og de støper alle smykkemodeller selv.

Utvikling av form og mønstre foregår i eget hus, og det er også utviklet egne eksklusive serier. Sølv går ofte i arv. Det er derfor viktig at smykkene er tidløse og kan kombineres med hverandre gjennom generasjoner av bunader.

Det sikres maksimal kvalitet på alle smykker gjennom å produsere mindre serier av alle smykkevariantene i kombinasjon med kvalitetskontroll i alle faser av produksjonen.

Johs. Kristiansen as selger smykkene til ca 350 – 400 butikker i hele landet.

Hvis du ønsker mer info om firmaet så kan du ta en titt på hjemmesiden her. 

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *