Larvik kommune betaler ut store summer til advokater som vinner frem i klager

Larvik kommune betaler ut store summer til advokater som vinner frem i klager

Bøkebloggen har siden oppstarten 1 mars 2016 fulgt med på alle byggesaker som har vært til behandling hos Byggesak i Larvik kommune. Det som skremmer oss er at det blir betalt ut store summer til innbyggere som har fått feilbehandlet sine saker hos Byggesak. Det er kun de som står på og engasjerer advokat som vinner frem. Og da må Larvik kommune betale utgiftene til advokat.

Blir politikerne i Larvik informert om disse kostnadene ?

Bøkebloggen har også mottatt mailer fra fortvilte innbyggere som har kjøpt seg nye leiligheter hvor det oppstår feil og mangler etter kort tid. De som orker og har økonomi engasjerer advokat for å nå frem.

Larvik kommune , Byggesak har også blitt varslet i flere av disse skandaleprosjektene. Hvorfor blir ikke disse utbyggerne / ansvarlige søkere stoppet ?

Takstmann og byggmester Oddvar Andreassen skrev dette innlegget 8 april 2016 “Trengs det en skikkelig opprydding i kommunens byggesaksavdeling?

I en fersk sak fra Lynglia i Helgeroa som startet med søknader i 2018 så har advokaten nå kommet med krav til Larvik kommune om å få dekket saksomkostninger på ca kr 110 000,-. Les brevet her og spesifisert timeliste her.

Advokaten har også hatt møte 17 desember 2020 med kommunedirektør, kommuneadvokat og kommunalsjef hvor agendaen var følgende: «Jeg ber med dette om et møte med kommunens ledelse der jeg får anledning til å redegjøre for saken, for de konsekvenser jeg mener den bør få, og endelig for den lærdom kommunen bør trekke av den.»  Les hele innkallingen her. 

Og mange lurer nå på om Telemarksforsknings revisjonsrapport fra 2013 ble lagt i en skuff etter at den ble lagt frem ? Anbefaler flest mulig å lese denne rapporten og dere finner den på denne linken. 

24 mars 2021 har Larvik kommune mottatt krav fra Tretopp l AS sin advokat som krever dekket sine saksomkostninger på kr 17 000,- for blodbøk saken i Bøkkerbakken 3. Les hele kravet her.  

Bøkebloggen tror det i 2021 vil komme flere krav fra innbyggere som har engasjert advokat i forbindelse med klage saker.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *

2021-03-30T20:38:59+02:0030. mars 2021|Samfunn|
Go to Top