Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien åpner gradvis opp fra fredag 9. april. Kommunene går fra tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået, til tiltaksnivå B. Tiltakene varer til og med torsdag 22. april.

Bøkebloggen fikk denne informasjonen fra Hallstein Bast sent torsdag kveld:

Ordfører har innkalt formannskapet til møte i morgen, 9. april kl 10:00 og refererer til møtet han har hatt med kommunene i fylket på onsdag:
«For Larviks del ga jeg uttrykk for at – basert på våre tall per. dato – så er 5a altfor strengt mht til en forholdsmessighets betraktning, men vi er en «øy» i korona havet akkurat nå så vi vil være mest mulig lojal mot de beslutninger de andre kommunene tar. Avvik i forskriftsnivå vil øke mobiliteten blant innbyggerne mellom byene og høy mobilitet er høy smittefare. For oss å gå til 5b nå, mens alle de omkringliggende kommuner har 5a, vil være en fryktelig dårlig løsning.
Vaksine situasjon i Larvik utvikler seg positivt. Vi er i full gang med 1. gangs vaksinering av aldersgruppen 65 – 75, og alle i gruppen fra 16 – 64 med underliggende sykdommer. I løpet av en måned (ish)3 vil denne gruppen være 1. gangs vaksinert.
Dette er uoversiktlig situasjon som er vanskelig å samordne med kommuner utenom de «gamle» Vestfold kommunene.
Jeg føler et sterkt behov for å diskutere veien videre med dere FSK kollegaer. Derfor ønsker jeg å innkalle til et ekstraordinært FSK på fredag klokken 10:00 (tentativt), etter at møtet med SF er avholdt.»

Klokka 1000 i dag blir det avklart om Larvik går fra 5a til 5b. Følg møtet i Formannskapet her. 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *