«Tilliten er i ferd med å rakne,» skriver Erik A. Sørensen i dette innlegget.

Hvor blir det av vaksinene Erna? Nær 60% av Israel er fullvaksinert. I Norge er rundt 14% fullvaksinert. 50% av befolkningen i Island og Storbritania (ikke EU medlemmer) er vaksinert med første dose – i Norge under 30%. Dette står til stryk Erna. Vår statsminister med helseminister Bent Høie sviktet når det mest gjaldt. (Kilde: ourworldindata.org)

Helt siden pandemien slo inn for fullt mars 2020 har Norges befolkning i hovedsak akseptert og lojalt fullt opp regjeringens tiltak og nedstengninger. Vi har hatt tillit. Nå forfordeler regjeringen vaksiner.

Larvik med meget høyt smittetrykk og nedstengt etter tiltaksnivå «5b», må avgi over 30% av planlagte doser.

Regjeringen har bestemt at stortingspolitikere skal prioriteres fremfor den vanlige innbygger; Ola og Kari. Dette er ikke greit, og statsministerens resultater med anskaffelse av vaksinasjonsdoser er kritikkverdig. Se til andre land, enten i eller utenfor EU, og tallenes tale er tydelig – Norge henger langt etter.

Norge, som «et av verdens rikeste land», burde ha de beste forutsetninger til anskaffelse av doser.

Betalingsdyktige er vi. Nå har sikkert både statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie flere hundre unnskyldninger på lager på hvorfor vi taper i vaksinasjons kappløpet.

Det hjelper lite med unnasnakk og bortforklaringer når fakta viser at mange nasjoner (både i og utenfor EU) ligger langt foran med vaksineringer.

Konsekvensene for oss er enorme. Norge burde ha vært like gode som Israel med vaksinering – ikke langt langt bak.

Da det gjaldt som mest sviktet både stats- og helseminister – dette er en lærdom vi tar med oss og som jeg tror vil få følger i det kommende stortingsvalget i september.

Tilliten er i ferd med å rakne. De elendige tallene lyver ikke.

Tegning: Magnor Pettersen.Se siden hans her.

Erik A. Sørensen
BedreLarvik

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *