I Norge finnes det flere etablerte arkitekturpriser med den hensikt å hedre god arkitektur. Felles for disse er at prisvinnerne velges av arkitekter og andre i bransjen.

Det finnes i dag ingen pris hvor nominasjon eller valg av vinner foretas av befolkningen. Borgernes synspunkter kommer derfor ikke til uttrykk.

Grøss-medaljen og Arkitekturopprørets Hederspris er tenkt å være en årlig utdeling hvor kun prosjekter fullført i perioden mellom to utdelinger vil kunne nomineres.

To prosjekter i Larvik kommune er i år nominert til Grøss-medaljen og Arkitekturopprørets Hederspris.

Grøss-medaljen skal tildeles et nybygg som skjemmer sine omgivelser. Kvartal 9 i Larvik sentrum er en av ti kandidater som er plukket ut.

Foto: arkitekturopproret.no

Jurien sider dette om prosjektet:

«Denne kåringen ville ikke vært komplett uten et typisk stedløst boligprosjekt. Her er det verken farger eller hygge, men enorme balkonger og puss- og platekledde vegger som skriker forbrukersamfunn og engangsløsninger, stablet oppå standardiserte betongsøyler uten rytme. For å få plass til dette fjernet man et helt kvartal med små sveitser- og jugendhus.»

Arkitekturopprørets Hederspris skal gis til et vakkert og veltilpasset nybygg som innbyggerne verdsetter.  Sjøparken Stavern er en av ti kandidater som er plukket ut til å vinne denne prisen.

Jurien sier dette om prosjektet:

«Denne nye boligklyngen på en tidligere industritomt i Larvik kommune har latt seg inspirere av de beste eksemplene på kanalbyer i utlandet, og er i ferd med å oppnå et helhetlig og variert miljø som oppleves vennlig og tilgjengelig.»

Arkitekturopprøret inviterer deg til å stemme på årets nybygg, både det styggeste og det vakreste. Du kan stemme i en eller begge kategorier, og du kan velge en kandidat i hver kategori. Du velger kandidater ved å klikke i teksten, og en grønn hake markerer det du har valgt. Du kan klikke på bildene for å se større varianter; du blir da tatt til en ny side. Stemmeseddelen din vises nederst på siden. Når den ser riktig ut trykker du «send inn stemmen».

Siste frist for å stemme er midnatt 25. november 2021. Stem her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *