Statsforvalteren satte ned foten for Cognite-sjef John Markus Lervik.

Børsen (Dagbladet) meldte 6 oktober 2021 at det blir et rettslig oppgjør.

– Det er nylig tatt ut stevning mot staten v/KMD (Kommunal- og moderniseringsdepartementet, journ.anm.) for Vestfold tingrett, med påstand om ugyldighet for vedtaket fra Statsforvalteren i Agder, sier advokat Harris til Børsen.

Den tidligere eieren har bestridt de påståtte ulovlighetene overfor Børsen og forklart at «vi mener å ha dokumentert at de fleste av disse påstandene er feil». Les hele saken på Børsen her. 

Larvik kommune har 18 november 2021 fått en ny henvendelse fra Statsforvalteren i Agder hvor Regjeringsadvokaten ønsker ytterligere dokumenter i saken.

«Jeg har fått en henvendelse fra regjeringsadvokaten som jobber med tilsvar i denne saken. Regjeringsadvokaten har bedt om å få oversendt søknad datert 20. november2019 fra arkitekt Glåmsaker. Jeg kan ikke finne den i våre dokumenter. Kan du oversende denne til meg snarest mulig?» Les hele henvendelsen her. 

Larvik kommune svarer allerede 19 november 2021 opp Statsforvalteren og sender over i alt 36 etterspurte dokumenter i saken. Se svaret her. 

Da vil vel saken komme opp i Vestfold tingrett i løpet av 2022.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *