Startskuddet for Telenors 5G-utbygging i Larvik har gått, og allerede nå kan man få 5G-dekning i flere sentrale områder. Etter hvert som utbyggingen trappes opp, vil stadig flere kunne benytte seg av neste generasjons mobilnett. Hele 5G-nettet er ferdig utbygget innen sommeren 2024.

– Tidlig i desember etablerte vi de aller første 5G-basestasjone i Larvik, så dette er en hyggelig julegave fra oss i Telenor. I løpet av 2022 vil det aller meste av Larvik ha 5G-dekning, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Bjørn Amundsen Foto: Telenor

– De første 5G-basestasjonene som nå er aktivert står ved Farrisbadet, Elveveien, Tagtvedt, Helgeroa og Tvedalen. 5G-dekningen dekker eksempelvis fra Batteritomta og opp mot Langestrand og videre ned mot Balders have. Du vil også nyte 5G-dekning både ved Hegdal industriområde og i deler av Byskogen.. Dersom du befinner deg i disse områdene og har en 5G-mobil, vil du kunne nyte ekstreme hastigheter, sier Amundsen.

5G i hele Larvik

Dekningsdirektøren påpeker at nå ved starten vil det være begrenset dekning, men at dette vil endre seg raskt.

– Vi har planer om å etablere mange nye 5G-basestasjoner i Larvik. Landet rundt bygger vi 5G i et høyt tempo, og bare på ett år moderniserer vi mellom 2000-2500 basestasjoner. Nå som startskuddet har gått i Larvik, så kan innbyggerne forvente mer 5G-dekning i tiden som kommer.

På landsbasis bygger Telenor omkring 50 5G-stasjoner i uka, og tempoet akselerer. Ifølge Telenors dekningsdirektør, etterspør kundene 5G.

– Hver måned kommer 40.000 nye 5G-mobiltelefoner i Telenors mobilnett. Nå er det flere enn 650.000 5G-terminaler (tallet inkluderer rutere og mobiltelefoner) i mobilnettet, og vi forventer at tallet vil fortsette å øke, sier Amundsen.

Hele nettet modernisert innen sommeren 2024

– Vi tar sikte på å ha 50 prosent befolkningsdekning sommeren 2022, og hele nettet vår skal være modernisert med 5G i løpet av første halvår 2024. Dette er halvparten av tiden det tok oss å bygge 4G-nettet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen

Land og strand rundt skal 8350 basestasjoner oppgraderes til det nye mobilnettet.

– Det er et gigantisk prosjekt å bygge 5G i hele Telenors nett, og vi ferdigstiller dette første halvår 2024. Da vil antall basestasjoner ha økt til omkring 9000. Vi er kompromissløse på at vi skal tilby norske mobilkunder det beste 5G-nettet, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.
Tlf: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *