Kjære lesere!

Jeg har siden romjulen i fjor skrevet en serie med artikler om lokale profiler på Bøkebloggen i forbindelse med Larvik bys 350 års jubileum. La meg få presisere at dette ikke har vært en del av jubileumsprogrammet til  «det offisielle Larvik». Prosjektet har verken  blitt støttet eller sanksjonert av Larvik kommune. Det har utelukkende vært Bøkebloggens og undertegnedes prosjekt.

I 2019 sendte jeg en liste med 21 forslag til Jubileumskomitéen ved leder Rune Høiseth. Ett av forslagene var et lite hefte med larviksprofiler, som jeg påtok meg å skrive. Før juletider i fjor hadde jeg ennå ikke mottatt svar. Jeg leste om prosjektet til Vi 350 – Larvik byjubileum og Østlandsposten, der Ane Ringheim skulle skrive om larviksprofiler. 

Jeg tok opp dette med ansvarlig redaktør i Bøkebloggen, Arne Sandnes, og vi ble enige om at jeg skulle skrive om larviksprofilene på Bøkebloggen.

I dag er det 1. januar 2022. Og i løpet av 2021 har Bøkebloggen publisert 56 artikler.

Byjubiléet er slutt. Arne spurte om ikke serien også kunne fortsette på nyåret. Jeg svarte ja.

Arbeidet med larviksprofilene har gjort at jeg har blitt kjent med mange hyggelige mennesker. Jeg har hatt mange fine samtaler med slektninger (Ingen nevnt, ingen glemt), en lokalhistoriker og innehaveren av et fotoarkiv.

Jeg vil også takke Bøkebloggens lesere for alle kommentarer.

Jeg retter en stor takk til Arne Sandnes, som ga spalteplass til profilene. Han er profesjonell, dyktig, forståelsesfull og har kommet med flere innspill. Han har også kontaktet slektninger av personene, som jeg har skrevet om, og fått tak i flere bilder.

Et riktig godt og fremgangsrikt nytt år til Arne og Bøkebloggens lesere

Morten Bakkeli

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *