En rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe fra Larvik skryter i ØP sist fredag uhemmet over alt den nye regjeringen har fått til siden i fjor høst.

Kåre Sandnes har i et leserinnlegg etterpå kommentert kaffepraten og jeg vil gjerne henge meg på med noen flere meninger om AP/SP styringen.

Det skal bl.a. drysse inn 15 millioner til styrking av kommunale oppgaver og det er visstnok bare en begynnelse. Kanskje er det da greit å minne om at det som regel er lurt å overlate til andre å finne ut hvor flink man er.

Jeg tror det er veldig dårlig timing, men kanskje et forsøk på å komme unna problemene nå ved å snakke om skoler, barnehager og sykehjem. Hele det norske folk kneler jo nå under strømpriser, økte renter, drivstoff til bilen, m.m.

I valgkampen ble det utvist voldsom omsorg for «vanlige folk», for nå var det de rike som skulle få svi. Hvor er den omsorgen nå?

Vanlige folk som verken har solpaneler på taket eller jordvarme i stua sliter som aldri før i vår tid under den nye regjeringen. Vi ser eksempler på folk som må selge familieklenodier og bikkja for å dekke opp strømregninga.

Rådgiveren skryter av sine flinke ministere, men det var vel ingen kunst for land-bruksministeren å be bondepartiets finansminister om tilskudd til oppvarming av drivhus for blomster og tomater. Sikkert viktig det, men hva med industri og næringsliv forøvrig? I styremøter landet rundt blir nå planlagte investeringer lagt på is pga de nye høye kostnadene. Mange arbeidsplasser som tidligere var solide og gode vil gå tapt. LO har varslet store lønnskrav som igjen vil bety prisstigning og enda dårligere kjøpekraft for vanlige folk.

Rådgiverens parti forsøker å gå baklengs inn i framtiden. Finansministeren er villig til å bruke opp mot et par milliarder på oppløsning av fylker som etter manges mening etterhvert begynner å fungere bra. Enda verre er det at SP vil reversere domstolreformen, hvor fagmiljøet protesterer og sier at dette er dumt.

Nei frøken rådgiver. Det nytter ikke med fagre ord i programmer og tale. Deres arbeidsgiver er oss velgere og slik vanlige folk opplever det nå, blir nok nåværende regjering bare en parentes i norsk historie hvis det ikke snarest blir tatt grep som monner for vanlige folk.

Når bøkeskogen igjen blir grønn er det dessuten fare for at vi må ta med egen termos til korallmusikken, fordi Tommy i Bøkekroa måtte kaste kortene pga kostnadene som eksploderte.

Gravøl står for døren for noen og enhver.

Kåre Wærnes

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *