Noen finner kjærligheten i nærmiljøet, på skolen eller jobben. Andre finner den lengre unna. Ole Martin fant kjærligheten i Wales. I forbindelse med sølvbryllupet 26. november 1965 intervjuet jeg ham og hustruen, Sally, i programposten Fredagskveld med Radio Larvik. Jeg spurte Ole Martin om ønskemelodi. Han svarte «I Love You Because». Innholdet i teksten forklarte grunnene til at de to holdt sammen i mange år.

Ole Martin Henriksen Foto: Utlånt fra sønnen Roy Martin Henriksen

Ole Martin Henriksen (født 3. juni 1914 i Larvik, død 28. august 1999 samme sted) var krigsseiler og smalfilmer. Foreldrene var maskinassistent Oscar Emil Henriksen (1887–1948) og Anna Othilie, f. Olsen (1887–1970). Faren var født i Larvik, og moren var født i Brunlanes. Adresse ved fødselen var Eidgata 6A på Langestrand. Oscar Emil Henriksen kjøpte i 1938 Mellomgata 2 i samme bydel, og Ole Martin Henriksen kjøpte i 1956 eiendommen av sin mor.

Eidgata 6A Foto: Bøkebloggen

Mellomgata 2 Foto: Bøkebloggen

Han giftet seg 26. november 1940 med walisiske Sally Lewis (1921–2011). De fikk fem barn.

Ole Martin Henriksen Foto: Utlånt fra sønnen Roy Martin Henriksen

Som barn ble Henriksen reddet av en annen liten Langestrand-gutt på Farriseidet. Arthur Fagerberg, som den gang ikke var svømmedyktig, reddet Henriksen ved hjelp av en bambusstang og fikk halt ham i land.

Henriksen begynte allerede som 14-åring med gårdsarbeid og melkekjøring hos Johannes Larsen på gården Thorsvang i Hedrum. Senere arbeidet han på Bilklinikken i Haralds gate i Larvik. Henriksen avtjente verneplikten i H.M. Kongens garde. Høsten 1939 seilte han ut med skipet «M/T Polarsol», som ble eid av Hvalfangerselskapet Polaris A/S, og vendte hjem etter seks år i utlendighet. Henriksen fikk jobb som maskinist på ferjen «M/S Kronprins Harald» og ble der så lenge helsen holdt.

Henriksen var medlem av Larvik og Omegn Smalfilmklubb og var blant annet instruktør for et smalfilmkurs, som startet 3. april 1979. Han viste også filmer på Langestrand Eldresenter.

Henriksen ble 22. april 1989 tildelt Kong Haakon VIIs Frihetsmedalje.

Ole Martin Henriksen døde 28. august 1999, 85 år gammel.

Stor takk til sønnen Roy Martin Henriksen som lånte oss bilder.

Morten Bakkeli.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *