En av Larviks største og viktigste pumpestasjoner rehabiliteres. Arbeidet startet i mars, og avsluttes i løpet av mai.

I forbindelse med arbeidene må avløpsvannet kjøres i overløp rett ut i fjorden i perioden fra og med 30. mars til og med 1. april.

Utslippet vil være i størrelsesorden 9000 m3 og vil foregå til Larviksfjorden. Dette utslippet var planlagt, men så havarerer det midlertidige aggregat/pumpe.

I forbindelse med ferdigstillelse av rehabiliteringen av Storgata pumpestasjon er det planlagt å stoppe stasjonen for å koble om fra midlertidig pumpeaggregat tilbake til selve pumpestasjonen. Denne jobben har entreprenør estimert til ca 3 døgn og det er planlagt å stoppe stasjonen kl 24.00 natt til mandag 23/5 og at den rehabiliterte stasjonen starter opp igjen i løpet av onsdag 25/5.

I denne perioden vil spillvann som normalt går via denne stasjonen gå i overløp til Larviksfjorden på to forskjellige lokasjoner.

Samlet overløp er beregnet til maksimalt ca 6000 m³.

Nå viser det seg at fisk i Oslofjorden ser ut som spøkelser og de er helt bleike og fulle av parasitter.

Dersom vi får overgjødsling ved avrenning fra kloakk og landbruk, vil vi kunne få en oppblomstring av hurtigvoksende bakterier. Disse vil bruke opp oksygenet i områder av fjorden på bekostning av andre livsformer.

Vi ser at fisken ikke er der, men hvorfor forsvinner den? Hva kan vi gjøre for å finne ut av hva som har gått galt?  Les hele saken fra Teknisk Ukeblad her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *