En av Larviks største og viktigste pumpestasjoner har blitt rehabilitert. Arbeidet startet i mars, og ble avsluttet i løpet av mai.

I forbindelse med arbeidene måtte avløpsvannet kjøres i overløp rett ut i fjorden i perioden fra og med 30. mars til og med 1. april.

Utslippet var i størrelsesorden 9000 m3 og ble sluppet ut i Larviksfjorden. Dette utslippet var planlagt, men så havarerer det midlertidige aggregat/pumpe.

I forbindelse med ferdigstillelse av rehabiliteringen av Storgata pumpestasjon var det planlagt å stoppe stasjonen for å koble om fra midlertidig pumpeaggregat tilbake til selve pumpestasjonen. Denne jobben har entreprenør estimert til ca 3 døgn og det var planlagt å stoppe stasjonen kl 24.00 natt til mandag 23/5 og at den rehabiliterte stasjonen startet opp igjen i løpet av onsdag 25/5.

Samlet overløp er beregnet til maksimalt ca 6000 m³.

Nå viser det seg at fisk i Oslofjorden ser ut som spøkelser og de er helt bleike og fulle av parasitter.

Men flere har uttrykt bekymring for konsekvensene av spillvann som dumpes i fjorden, og politikerne i formannskapet har underveis i prosessen bedt om å bli informert.

Fagkoordinator i Larvik kommune er ikke veldig bekymret.

«– 6.000 kubikk er en dråpe i havet. Og strømforholdene i Larviksfjorden gjør dette enda mer uproblematisk,» sier han.

Pinseaften fikk vi høre i Dagsrevyen at det skal strammes inn i alle kommuner for å få ned forurensingen. Hør hele innslaget her. 

Vi ser at fisken ikke er der, men hvorfor forsvinner den? Hva kan vi gjøre for å finne ut av hva som har gått galt?  Les hele saken fra Teknisk Ukeblad her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *