Sissel Lind Øyen, døpenavn: Sissel Johansen, het en tid Sissel Thomsen (født 11. oktober 1949 i Tønsberg) er sanger. Hun vokste opp i Stavern. Foreldrene var stabssersjant Birger Johansen (1924–2011) og Fanny Elsa, f. Holden (1921–2008). Faren ble født i Mjøndalen, mens moren ble født i Larvik. .

Som datter av sportsmedarbeideren i Østlands-PostenBi-Jo, var det kanskje naturlig at hun som pike gjorde seg bemerket innenfor skøyter. Sissel ble nummer seks på 200 meter med tiden 1.04.9 for jenter i 2. klasse i Stavern skoles skøytemesterskap på Kaken-banen 25. januar 1958. Hun fikk en annenplass på 350 meter med tiden 1.12.1 for jenter i 3. klasse i skolens skøytemesterskap på Kaken-banen i januar 1959.

Sissel ble nummer fire på 350 meter med tiden 1.09.8 i klassen piker 8–9 år i skøytemesterskapet på Kaken-banen 8. februar 1959. Hun fikk en fjerdeplass på 400 meter med tiden 1.18.1 i klassen jenter i 4. klasse i Stavern skoles skøytemesterskap på 400 meter på Kaken-banen i februar 1960.

Det ble en fjerdeplass på 400 meter med tiden 1.23.2 i klassen piker 10–12 år (bandyskøyter) i skøytemesterskapet på Kaken-banen i februar 1960.

I 1959 kom Kirsten Langbo (kjent fra Barnetimen for de minste) til Soldathjemmet i Stavern, der hun viste dukketeater og laget et program for både store og små. Langbo ønsket et lokalt innslag, og Sissel stilte opp. Som takk fikk hun en liten pute med markblomst-motiver på. Det var første gang Sissel opptrådte offentlig. Neste offentlige opptreden var 17. mai 1960, da hun stod på lasteplanet og sang alle versene til «Sønnavindsvalsen». Sissel opptrådte også med Kjell Karlsens orkester i Skråvika sommeren 1960. Hun avslørte i en samtale med Morten Bakkeli i juni 2022 at hun framførte Inger Jacobsens slager «Marina» og «Lille Llli-Ann fra Lillesand», som kom på en andreplass i finalen i Melodi Grand Prix i 1960.

I anledning Bondekvinnenes dag 29. oktober 1960 inviterte Tjølling Bondekvinnelag til fest på Tjodalyng. Den musikalske underholdningen var ved lærer Håkon Raugland fra Stavern og femteklassingen Sissel Johansen. De spilte og sang. Østlands-Postens medarbeider skrev at Sissel tok alles hjerter med storm, at hun var iført en vakker Vestfold-bunad og var en meget flink og sjarmerende ung dame.

I januar 1962 hadde sjette klasse A, piker, en teaterkveld til inntekt for Norges Røde Kors. De fikk samlet inn NOK 30. Sissel var én av pikene som sto for arrangementet.

På St. Hans-aften 1964 spilte orkestret The Happy Strings – med Sissel som vokalist – opp til dans på Skråvika. De opptrådte også på Kaken grusbane 12. juli samme år.

I 1965 dukket det opp et nytt band i Stavern. Det kalte seg for The Willmanns og bestod av syv ungdommer i alderen 18–20 år. Sissel var vokalist. Hun fikk et bedre tilbud hos Sandefjord-orkestret The Saints, som debuterte på Vonheim lokale i Kodal 29. januar 1966. Sissel var med og øvde én gang i uken i Hermann Rønnings kjellerlager. Hun ble plassert blant de fem beste i Talentjakten 66, som ble arrangert i Samfunnshuset i Oslo i juni 1966.

Hun fortalte i et intervju med Eva Aaserud, som ble trykt i Østlands-Postens utgave av 16. november 1968, at hun likte best å synge på svensk og engelsk.

Sissel var i slutten av 1960-årene vokalist i Von der Ludwigs Group. Hun flyttet senere til København og ble flyvertinne.

I 1974 og 1975 spilte Sissel inn to singler for Arne Bendiksen A/S på Triola-etiketten: Ta med litt sol på veien/Lille raringen og Ding dong/Vil du høste frukter. Hun medvirket også på diverse spor på LP-plater, blant annet i Svensktoppar-serien og Norske toppfavoritter-serien. Ding dong kom på en andreplass på Norsktoppen.

Etter at Anne Karine Strøm og Anne Lise Gjøstøl sluttet i Bendik Singers, underskrev Sissel og Wenche Hallan hver sin treårskontrakt med Arne Bendiksen. Sissel opptrådte – sammen med kvartetten – i programmene Flimra (som ble sendt på NRK Fjernsyn 25. mai 1974) og Gåmåldans med nogo attåt (som ble vist på NRK Fjernsyn pinseaften samme år).

I 1975 gikk Bendik Singers over i historien.

Sissel fortalte til Sandefjords Blad at hennes store forbilder var Brenda Lee og Barbra Streisand samt at Wenche Myhre var den av de norske som kom i høysetet. Til Østlands-Posten fortalte Sissel at Myhre hadde både tæl og futt, at hun gjorde folk i godt humør og at det var noe av det viktigste. Sissel mente at sang skulle gjøre folk i godt humør. Hun hevdet også at Lill Lindfors hadde absolutt alt.

 Flimra – Stjerneparaden – NRK TV Sissel kommer ca. 2:39 minutter inni opptaket.

Gåmåldans med nogo attåt – 2. juni 1974 – NRK TV Sissel kommer ca.15:19 minutter inni opptaket.

En stor takk til Sissel Lind Øyen  for supplerende opplysninger og for å ha stilt bilde til disposisjon. 

Morten Bakkeli.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *