Onsdag 26 oktober 2022 kl 1200 åpner Senator Spiseri i Nansetgata 13. (Gamle Kebabhjørnet.)

Renas Bermeki er driveren og han har med seg kokken Ari. Ari har tidligere jobbet i hjemlandet Syria før han kom til Bergen hvor han jobbet i flere år. De siste 5 årene har han jobbet på  Austevoll. Her var han ansatt som kokk hos Casa Mia Austevoll.

Det er også i tillegg ansatt en kokk fra Syria som er spesialist på å lage shawarma som er en matrett fra Midtøsten.

Renas bor i Sandefjord og Ari har flyttet til Larvik.

Menyen vil bestå av tradisjonelle norske retter i tillegg til flere retter fra Syria. Den mest kjente syriske retten heter shawarma.  Se hele menyen her. 

Shawarma er en variant av eller et annet navn på tyrkisk kebab som brukes mye i midtøsten.. Den består av et stykke skårede kjøttbiter, som regel av lam, sau eller okse, eventuelt kylling, som grilles samtidig som de roterer på samme måte som doner kebab.

Hovedforskjellen fra doner kebab er den spesielle sausen og krydderblandingen som brukes i shawarma. Ofte brukes disse om hverandre. Ordet shawarma er mer utbredt i arabisktalende land, mens kebab dominerer spesielt i Europa og USA.

Ordet shawarma kommer opprinnelig fra det tyrkiske ordet çevirme, som betyr roterende eller snurrende. Se link til Wikipedia 

Onsdag 26 oktober åpnes dørene kl 1200 og de holder åpent til 2200. Åpningstilbudet er 40% på all mat i menyen.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *