Bøkebloggen tok lørdag kontakt med Silje Margrethe Fønhus for å ta en prat om oppstarten av demenskor i Larvik.

Silje Margrethe Fønhus er utdannet sykepleier ved Universitetet Sørøst-Norge. Hun har vært ansatt som sykepleier i hjemmetjenesten, på sykehjem og i respiratorteam for barn. Hun har i flere av sine stillinger jobbet tett på pårørende, og har tatt med seg verdifull erfaring herfra.

Silje Margrethe Fønhus Foto: muntre.no

Silje har et bankende hjerte for de eldste, som av ulike årsaker er i behov av omsorg og ekstra hjelp i hverdagen.

Gjennom flere år som sykepleier har Silje opplevd hvor stort press den offentlige tjenesten er under. Hun har sett behovene fra pasientenes side, og fra et pårørendeperspektiv.

Med Muntre ønsker Silje å tilby skreddersydde og komplimenterende tjenester til personer med omsorgsbehov. På den måten håper hun at en hverdag med sykdom, alderdom eller ensomhet vil bli litt enklere, litt tryggere og litt muntrere.

Siden Silje har jobbet på demensavdeling i en årrekke så ønsker hun nå å få i gang et demenskor i Larvik Silje er ikke spesielt musikalsk, men hun har riktig kompetanse og er hjertevarm og god.

Jørn Odén Evertsen Foto: muntre.no

Hun har derfor fått med seg Jørn Odén Evertsen som har bidratt i korsammenheng siden han var 9 år gammel! En periode var han pianist i 4 ulike kor i Nanset kirke. Han er nå fast ansatt som organist i Larvik kirkelig fellesråd. Nylig tok han over orgelkrakken i Fredriksvern kirke. Han er også dirigent og pianist i Rakkestuten blandakor.

«-Jørn er en blid og omgjengelig kar som er veldig glad i mennesker. Med andre ord, vi har rett mann med oss i Demenskoret i Larvik,» sier Silje.

I tillegg så vil Anne Marie Sara Isaksen være med som en frivillige ildsjel. Hun har vært aktiv som frivillig i kulturlivet i Larvik i mange år. Hun er nå bonde, men har mange års erfaring fra hjemmetjenesten.

Hos denne dama sitter latteren løst, og i tillegg elsker hun å synge og synger selv i kor!

I tillegg vil teamet rundt bestå av mange frivillige med erfaring fra eldreomsorgen.

Mandag 30.januar kl 1230.1400 på Quality Hotel Grand Larvik blir det oppstart av Demenskoret Larvik!

«Vi starter med en enkel lunsj,- deretter synger vi sammen i koret.»

Flott at Silje har fått til dette i Larvik nå og vi ønsker henne lykke til med koret.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *