Etter å ha sett Brennpunkt og uttalelser fra ansatte i Larvik kommune så kan det muligens stilles spørsmål om rutinene for varsling fungere slik det er skrevet i denne saken fra september 2022?

Nå blir det jo både intern og ekstern gransking av Larvik kommunes eldreomsorg og da vil nok også rutinene for varsling bli gjennomgått.

I kveldens Debatten på NRK 1 kl 2120 skal saken handle om «Hva er galt med eldreomsorgen? De legges kl. 17 og får verken bleieskift eller tannpuss. Hvor er verdigheten i dette?»

Vi sendte i ettermiddag mail til både kommunedirektør Herheim og ordfører Erik Bringedal og spurte om Larvik kommune var invitert til Debatten i kveld.

Ordfører kunne bekrefte at de var inviterte, men ingen ønsket å delta på dette i dag. Les svaret her:

«Larvik kommune har blitt invitert til å stille i Debatten sammen med varsler og pårørende i den saken som har vært tatt opp i Brennpunkt.»

«Jeg har besluttet at på det nåværende tidspunkt er det helt uaktuelt for noen fra administrasjon eller politisk ledelse å delta i et debattprogram med de involverte pårørende eller varslere.»

«Nå skal det gjennnomføres flere granskninger – både interne og eksterne  – i kommunen og når resultatet av disse foreligger vil vi være langt mer konkret utad på å kommentere og debattere den aktuelle saken og hvilke korrektive tiltak som skal iverksettes.»

«Vi har imidlertid i dag svart positivt på å være med i en debatt i Dagsnytt 18, med personer som ikke er direkte part i denne konkrete saken, og der temaet er utfordringer for den kommunale omsorgstjenesten i tiden framover.»

Til info så stiller Tone M. Ambjørnsen Torgersen som fortalte om hennes mors opphold på Furuheim sykehjem i Brennpunkt sist onsdag.

Du kan følge Debatten i kveld kl 2120 på denne linken. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *