Kan du være så snill å bruke noen minutter på mor i dag?

Mottar din mor helse- og omsorgstjeneste i hjemmet eller på sykehjem i Larvik kommune?

Kan du bistå med å ta med medisinlisten din mor har til fastlegen, slik at fastlegen kan sjekke at den er korrekt?

Hvorfor? 

Sykehjemslegen i Larvik kommune har nylig varslet Statsforvalteren at det er stor fare for at din mor får feil medisiner. Les hele varselet her, Bekymringsmelding leger.

Statsforvalteren har nylig ført tilsyn og ba Larvik kommune i den forbindelse om en redegjørelse om forholdet.

Larvik kommune har redegjort for ulike tiltak og «Det har ikke kommet tilbakemeldinger om at det er oppdaget feil i legemiddellister som er sendt til fastlege/sykehus.» Les hele redegjørelsen her.

ØP skrev saken «Over 1.300 avvik på Larviks sykehjem i løpet av to år – nesten halvparten handler om rot med medisiner» 14 august 2022. ØP skrev blant annet dette:

«Østlands-Posten har fått innsyn i alle avvik ved Larviks institusjoner siden starten av 2020. Totalt har vi lest gjennom rundt 1.300 merknader fra ansatte som har notert når noe har gått galt. Og én ting går igjen. Det rotes med medisinene de pleietrengende skal ha.» Les hele saken her.

I dagens ØP kan vi lese saken»ØP spurte innbyggerne om de har tillit til at de får en god eldreomsorg – resultatet er oppsiktsvekkende.» Kommunalsjefen uttaler dette:

«- Vi skal fortsette å fortelle de gode historiene, kanskje i samarbeid med ØP? Vi vil vise fram de gode tingene slik at folk får tillit igjen. Jeg er oppriktig opptatt av eldreomsorgen i Larvik. Sammen med alle de medarbeiderne som hver dag gjør en fantastisk innsats i institusjonene og i hjemmetjenestene, så har jeg trua på eldreomsorgen», sier Guro Winsvold. Les hele saken her. 

I dag er det morsdag. Kan vi samles om å bruke tid på mor? Ta med medisinlisten til fastlegen og meld Statsforvalteren om fastlegen finner feil i listen.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *