Sandefjords Blad har i dag lørdag 18 februar 2023 en sak hvor det settes fokus på eldreomsorgen i Sandefjord kommune. Avisen har snakket med to pleiere «Bente og «Kari» som ikke ønsker å stå frem med sine virkelig navn. De uttaler blant annet dette i saken:

«– Vi kjenner oss godt igjen i det som kom fram i NRKs avsløringer om eldreomsorgen. Å si at det ikke skjer i Sandefjord er bare tull, men vi er ikke overrasket over at folk i ledelsen ikke vil innrømme det.»

«– Jeg ville sikkert reddet min egen ræv om det var jeg som satt på et av kontorene til ledelsen. Men det er vi på gulvet som vet best hvordan det faktisk er, fortsetter de.»

De to helsearbeiderne sier til avisa at problemstillingen rundt dårlig pleie og lite oppfølging på rapporterte avvik har vekket en uro over lengre tid. Da det har gått fra å være et gjentagende problem til å være en trend som preger hverdagen ønsker de nå å sette ned foten og opplyse om hvordan ting faktisk er.

Les hele saken fra Sandefjords Blad her.

Bente Østbakken Aasoldsen er kommunalsjef for helse, sosial og omsorg i Sandefjord kommune. Hun svarer opp på hva to ansatte i kommunen sier om situasjonen i eldreomsorgen og skriver blant annet dette:

«– Jeg syns det er leit å høre at det er ansatte i våre tjenester som ikke er fornøyde med situasjonen.»

«– Det er en målsetting å ha nok personell på jobb til å løse de oppgavene som skal løses.»

«– Leder har ansvar for å gi ansatte informasjon om hvordan avvik skal meldes. Det er utarbeidet en egen rutine i kommunens kvalitetssystem for melding og behandling av avvik. Det finnes i tillegg manualer med punktleksjoner i kvalitetssystemet.»Les hele saken med kommunalsjefens tilbakemeldinger i Sandefjords Blad  her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *