Bringedal synes det er overraskende at så mange er negative til kjøpet av Torget 1. Han er også overrasket over argumenter som har kommet fram i debattinnlegg. Det viser vel bare at han ikke er på lag med innbyggerne.

Han peker på at det har vært et stadig tilbakevennende tema i det politiske miljøet at man trenger et eget rådhus. På grunn av mye gjeld og streng driftsøkonomi har det ikke blitt noe tidligere. Da er det jo vanskelig å forstå at man kjøpte nå som gjelda er større enn noen gang og driftsøkonomien er verre en før. Merkelig argumenter ordføreren har her. Sagt på norsk – HELT BAK MÅL!

Jeg håper det sitter mange politikere og skammer seg over kjøpet, når de har bomma så til de grader når det gjelder kjøpet av Torget 1 – 15 % enige er jo veldig lite.

Alternativet for plasseringa av rådhuset, er badetomta! Der kan det bygges stort nok og samtidig kan man få parkering for alle som jobber der. I tillegg får besøkende også et sted å parkere. Det er jo merkelig å velge Torget 1 samtidig som man ønsker et bilfritt sentrum.

Sentrumsstrategien er noe de har jobbet med lenge, sier han! Jeg tror at mange er for et sterkere sentrum, men politikerne har ikke vist noen vilje til å hjelpe sentrum! I stedet har de gitt klarsignal til diverse utenfor sentrum: Nordbyen kjøpesenter, Øya med butikker og til slutt Sanden.

I tillegg vet vi jo at de samme politikerne har gått inn for jernbanen i Kongegata. Torget 1 og jernbanen i Kongegata, da blir det vanskelig for folk flest å skjønne strategien med å få et sterkere sentrum. Dette vitner om null strategi.

Ingenting av det de drar fram i ØP 16.02. er forankret i innbyggernes meninger. Vær glad at ikke ØP har spurt om hva folk mener om plasseringa av jernbanen i Kongegata. Er redd det hadde blitt mindre enn 15% for!

Hvis du skulle ønske deg et godt ettermæle, bør du snarest gå inn for å selge Torget 1 og å omgjøre vedtaket om jernbanen i Kongegata. «Hva er alternativet», spør Bringedal, «skal vi fortsette å ikke gjøre noe»? Svaret er enkelt, «ja, i dette tilfellet hadde det vært det klokeste, og helt i takt med innbyggerne»!

Jan Helge Holm Johansen

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *