Det er merkelig at Torget 1 får en høyere merverdi fordi kommunen har kjøpt det. Kommunen har tenkt å bruke det til rådhus, det har du visst ikke fått med deg, Hilde Bøkestad.

Den eventuelle merverdien dette bygget har for Larvik sentrum, forsvant når kommunen kjøpte det. De er ikke i stand til å vedlikeholde noe bygg. De har jo allerede etterslep på flere hundre millioner på vedlikehold.

Du har vel heller ikke fått med deg at byens sentrum er spredt rundt – på Nordbyen, Øya og Sanden. Det er det jo politikerne som har ordnet.

Du håper at de nederste etasjene, og kanskje også de over, av Torget 1 blir fylt med aktivitet. Hvor blir det av rådhuset da? Det er jo derfor kommunen kjøpte Torget 1, skal man tro for eksempel ordføreren.

Et sentrum er avhengig av forretninger av alle slag og mange små, koselige kafeer og spisesteder. Der er Larvik en av de dårligste i klassen! Butikk etter butikk legger ned, spisested etter spisested også. Det krever en radikal endring av byplanleggingen for å redde «gamle» Larvik sentrum. For å lokke innbyggere til kommunen og folk til sentrum, trenger vi ikke flere kontorer der. Det er vel ikke sånn at kommunen skal kjøpe eiendommene i sentrum for å leie dem ut. Det fins mange bevis i Larvik på at de ikke klarer det. Du nevner heller ikke med et ord hva dette kommer til å koste Larvik kommune, men økonomi står vel ikke så høyt opp på din agenda.

Alle som driver med bygg i Larvik, er jo enige om at dette blir for dyrt og vedlikeholde og også bygge om. Det er billigere å rive det, eller å selge det for en krone om noen vil ha det. Akkurat det er vel litt tvilsomt, men kanskje eneste måten det kunne blitt den aktiviteten du ønsker i sentrum og bygget.

Lykke til med din byplanlegging!

Jan Helge Holm Johansen

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *