Det herjet en pyroman på Langestrand i Larvik i 1997. Den 27. november 1997 skal Kristian Stensrud bli det åttende brannofferet dette året.

Men denne brannen skiller seg fra de syv andre, for denne gangen har politiet en mistenkt. Hør del 6 av Pyromanen, eksklusivt hos PodMe.

Dagbladet skrev blant annet dette 13 november 1998:

Om morgenen den 27. november i fjor ble det nyrestaurerte huset til Stensrud, som er flyger, påtent. Det var ingen tvil om at en ildspåsetter hadde vært på ferde. En flaske med tennvæske ble funnet ved huset.

Politiet i Larvik har slitt med å oppklare et titall branner i Langestrand-området i byen i over et år. Nå kan den siste og største brannen være oppklart.

«- Vi har bare holdepunkter for å sikte de to etter den ene brannen.»sier politifullmektig Helge Håtveit til Dagbladet.

Hvem stod bak brannene på Langestrand i 1997? I denne ukens episode rettes det blikket mot et møte Stensrud har hatt med ledelsen i politiet i Larvik , men politiet husker dårlig.

I episoden får vi høre at Stensrud tok kontakt med en klarsynt, som ga ham et uventet svar, og mystiske lyder på telefonlinja ledet til en konflikt med politiet.

Hvilke spor finnes 25 år senere som kan hjelpe journalistene å finne gjerningspersonen?

En ildspåsettelse/brannstiftelse er vanligvis et lovbrudd som består i å antenne ildebrann med ulovlig eller urettmessig formål. De fleste brannstiftelser er straffbare handlinger. Unntak utenom rene uhell, er når brannvesener setter fyr på rivningsobjekter for å øve røykdykking o.a. Motivet bak brannstiftelse varierer. Muligheten for økonomisk gevinst kan motivere brannstiftere til å søke falsk forsikringsutbetaling etter ildspåsettelse. Vandalisme er ofte et motiv bak unge brannstiftere. Hevn kan også være et motiv for brannstiftelse

Det blir spennende å følge de siste episodene i saken.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *