Det herjet en pyroman på Langestrand i Larvik i 1997. Den 27. november 1997 skal Kristian Stensrud bli det åttende brannofferet dette året.

Men denne brannen skiller seg fra de syv andre, for denne gangen har politiet en mistenkt. Hør del 7 av Pyromanen, eksklusivt hos PodMe.

Hvem stod bak brannene på Langestrand i 1997?

I episode nr 7 får vi høre om at hva som skjedde morgenen, torsdag 27. november 1997. Da  finner politiet en bil på taket på et jorde utenfor Larvik. Skjedde denne ulykken fordi det var glatt på veien eller var det fordi føreren av bilen forsøkte å flykte etter å ha tent på huset til Kristian Stensrud?

I denne episoden graves det i forklaringene til kjæresten til kameraten til byggmesteren som ble tiltalt i saken og journalistene prøver å danne seg et bilde av hva som egentlig skjedde. Kjæresten står frem i dagens episode og forteller det samme hun fortalte politiet i 1998.

Hvilke spor finnes 25 år senere som kan hjelpe journalistene å finne gjerningspersonen?

En ildspåsettelse/brannstiftelse er vanligvis et lovbrudd som består i å antenne ildebrann med ulovlig eller urettmessig formål. De fleste brannstiftelser er straffbare handlinger. Unntak utenom rene uhell, er når brannvesener setter fyr på rivningsobjekter for å øve røykdykking o.a. Motivet bak brannstiftelse varierer. Muligheten for økonomisk gevinst kan motivere brannstiftere til å søke falsk forsikringsutbetaling etter ildspåsettelse. Vandalisme er ofte et motiv bak unge brannstiftere. Hevn kan også være et motiv for brannstiftelse

Det blir spennende å følge de siste episodene i saken.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *