«Onsdag presenterte Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening lønnsstatistikken for 2022.»

«Gjennomsnittlig bransjelønn for de 3022 journalistene som er omfattet av de fire overenskomstene mellom MBL og NJ, var 711.539 kroner i 2022.»

«Sammenlikner man identiske personer, det vil si medarbeidere som jobbet på samme sted både i 2021 og 2023, har disse i snitt en lønnsvekst på 5,2 prosent.»

«Men dagens tall viser også at det er store forskjeller både mellom konsern og mellom mediehusene i enkelte konsern.» Les hele saken fra Journalisten her. 

Vi har tatt en titt på lønnsstatistikken for alle Vestfold avisene og i 2022 har ØP tatt over første plassen.

  1. Østlands-Posten hadde en gjennomsnittslønnen på kr 703 897. 8,3% økning fra 2021.
  2. Tønsberg Blad hadde en gjennomsnittslønnen på kr 700 127. 0,8% økning fra 2021.
  3. Gjengangeren hadde en gjennomsnittslønnen på kr 659 258. 5,0% økning fra 2021.
  4. Jarlsberg hadde en gjennomsnittslønnen på kr 639 927. 3,2% økning fra 2021.
  5. Sandefjords Blad hadde en gjennomsnittslønnen på kr 638 528. 5,8% økning fra 2021.
  6. Øyene hadde en gjennomsnittslønnen på kr 580 510. 1,1% økning fra 2021.

Tallene er hentet fra «NJs lønnsstatistikk for 2022» som du finner her. 

Vi har også sett på abonnement tallene for Amedia avisene i Vestfold. Alle seks avisene mistet lesere i 2022. Til info så mistet Østlands-Posten 240 abonnenter i 2022. Se saken her. 

Kan grunnen til dette være at det mangler lokal konkurranse i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Horten?

I Grenland så har det i alle år vært stor konkurranse mellom Varden og Telemarksavisa. Er dette også grunnen til at disse to avisene hadde en økning av nye lesere i 2022?

Vi håper nå at ØP sine journalister gjør seg fortjent til det store lønnstillegget de fikk i 2022!

Bøkebloggen sendte fredag over saken til redaktør Eirik Haugen for en kommentar før publisering og vi legger her ved hele hans lange svar.

«ØP har vært gjennom en stor omstilling de siste årene for å tilpasse oss vanene til leserne våre. I en periode hadde ØP flere abonnenter over 80 år enn under 40, og selv om vi er takknemlige for alle som abonnenter på oss, er vi nødt til å omstille oss for å møte alle alders og lesergrupper. Et eksempel er økt fokus på video, lyd, direktesendinger og en bred miks av forskjellige nyheter fra Larvik, rett og slett være flinkere til å velge et bredere utvalg av saker enn det vi har hatt før. Her har vi ikke vært flinke nok. 

Vi har blant annet som klart mål å gå dypere, noe sakene våre om strandsonen og manglene i psykiatrien, er eksempler på. Vi sender fotball og håndball direkte, og satser stort på debattmøter før valget. Samtidig har vi satset digitalt og trappet ned antall papirutgaver. Det er trist for mange, men helt naturlig slik som medieverden har blitt. 

Jeg er veldig takknemlig for at leserne våre engasjerer seg og mener mye om det vi lager. Vårt mål er alltid å vokse, men samtidig ser vi om store omstillinger også fører til at vi en periode kan miste lesere. Avisa Varden i Skien, som Bøkeblogggen viser til, har feks hatt tilbakegang i mange år, men har jobbet hardt med produktet og har snudd tilbakegang til fremgang. Det er også målet vårt, men omstillinger tar ofte tid. 

Jeg kommer fra Telemark og er vant til konkurranse. Selv om vi ikke har to aviser i Larvik, har vi trykket fra sosiale medier og de store, riksdekkende avisene vi måler oss mot hver dag. Jeg opplever at lesere setter pris på å ha en lokalavis som er redaktørstyrt. 

ØP har en dedikert gjeng med ansatte som står på hver eneste dag for å lage et godt produkt til leserne våre. Noen ganger lykkes vi bra, andre ganger kan vi klart bli bedre. Jeg er veldig glad for at vi også har en gjeng som har konkurransedyktig lønn, det gjør at vi får beholde dyktige journalister. Jeg vet at mange lesere har har sett og setter pris på den forandringen ØP har hatt de siste årene. 

Så setter jeg pris på at også Bøkebloggen kikker oss i kortene og stille oss kritiske spørsmål, det håper jeg flere lesere gjør også. «

Redaktør Eirik Haugen.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *