Skuespiller Lise Fjeldstad demonstrerte sammen med mange eldre og politikere foran Stortinget onsdag ettermiddag. Hun mener vi bør skamme oss over eldreomsorgen.

Hun har bestemt seg for å holde en appell for første gang i sitt liv. Og hun forteller dette til NRK:

–» Tenk at jeg måtte bli nesten 84 år gammel før jeg turte å demonstrere», ler hun.

Eldreopprøret 2023 kaller de seg og vil ha slutt på det de mener er grove brudd på menneskerettighetene.

– «Eldreomsorg har høy oppmerksomhet i kommunal sektor, både i valgår, og til vanlig. Vi tror at eldreomsorg blir et svært sentralt tema i høstens valg, skriver direktør for samfunn, velferd og demokrati i KS,» Helge Eide i en e-post.

Like etter at dokumentaren gikk på lufta ba sykehjemmet om at Statsforvalteren skulle gjennomføre et tilsyn på Furuheim sykehjem i Larvik.  Les saken fra NRK Brennpunkt her. 

Ifølge kommunalsjef for helse og mestring i Larvik kommune, Guro Winsvold, er det nå tatt grep.

Like etter at dokumentaren gikk på lufta ba sykehjemmet om at Statsforvalteren skulle gjennomføre et tilsyn på Furuheim sykehjem. I tillegg jobber kommunen med å heve kompetansen til de ansatte.

«Det er planlagt flere praktiske kurs denne våren med fokus på samtykke og tvang. I tillegg planlegges det kurs i tillitsskapende tiltak, og alle helsefagarbeidere skal delta på dokumentasjonskurs», forteller Winsvold.

Det har også vært viktig å styrke de ansattes kunnskap om demens. Derfor har kommunen blant annet reetablert et demensnettverk. To avdelinger på Furuheim sykehjem gjennomfører i tillegg et eget kurs i demenssykdom og omsorg».

«Det er viktig å understreke at vi alltid har fokus på kvaliteten på helsetjenestene. Slik var det før Brennpunkt, og slik er det også etter Brennpunkt». Les hele saken på NRK her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *