Kamfjordhjemmet ligger flott til i naturskjønne omgivelser med utsikt over Sandefjord havn. Det er fine uteområder rundt bygget med sansehage, tursti og balkonger og lokalene er lyse og trivelige.

Kamfjordhjemmet er et av fire kommunale bo- og behandlingssenter og ble åpnet i mars 2011. Det er totalt 64 plasser fordelt på 8 boenheter. Over 200 som jobber på Kamfjord, fordelt på 8 enheter i 2 etasjer, i tillegg til dagsenter, teknisk, kjøkken, renhold og kontorpersonell.

Den 7. mars, på 12-årsdagen til senteret, ble Kamfjordhjemmet sertifisert som Livsgledehjem.

Gjennomgangen ved sertifisering viste at ledelsen har vært tydelig igjennom sertifiseringsprosessen, og de har inkludert og lagt til rette for sine ansatte i arbeidet. Livsgledegruppa formidler høy faglig kompetanse til øvrige ansatte, med fokus på personsentrert omsorg, brukermedvirkning, miljøterapi og forebyggende arbeid, slik at beboernes rett til et så normalt liv som mulig ivaretas. Les hele saken fra Livsglede for eldre her. 

– «Det er veldig gripende. Når dyrene kommer i nærkontakt med pasientene blir det spesielt», forteller Cecilie B. Langeli, frivillighetskoordinator ved Kamfjordhjemmet bo- og behandlingssenter i Sandefjord.

– «Hos oss er det pasienter som har mistet språket og som har kommet langt i sin sykdom. Da er det gripende å få se den gleden de opplever med dyrene. I noen tilfeller kommer også noen ord og setninger. Det er helt utrolig», forteller Langeli.

I to år har også Kamfjordhjemmet hatt eget hønsehus.

– «Torsdag ble det lagt egg, så om 21 dager får vi nye kyllinger. Det å kunne gå ut for å hente egg hver morgen og mate dyrene gir en mestringsfølelse og gode opplevelser», forteller frivillighetskoordinatoren. Les hele saken fra VG her. 

Heia Sandefjord kommune!

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *