Lørdag kveld ble den prestisjetunge Skup-prisen delt ut under en festmiddag i Tønsberg.

For andre året på rad går Skup-prisen til Aftenposten. I år var det A-magasinet-redaksjonen som stakk av med seieren for artikkelserien «Barna Norge svikter».

I tillegg til hovedprisen ble det delt ut tre Skup-diplomer.

Den første diplomen gikk til Klassekampen for «Prisen for fri frakt». I serien har Klassekampen undersøkt arbeidsforholdene til dem som leverer pakker hjem til deg.

Den andre diplomet gikk til VG for «PST-sjefens våpen».

«VGs saker om PST-sjefens våpen handler om hva som skjedde da en ansatt på gulvet nektet å gjøre en tjeneste for den øverste lederen i politidistriktet.»

Det tredje diplomet gikk til NRK Nyheter og Undersøkende nettredaksjon for «Trakassering og misbruk i Forsvaret»

Her avslørte NRK-redaksjonene flere kritikkverdige forhold i Forsvarets håndtering av varsler og varslere. Varslinger som omhandlet blant annet seksuell trakassering, vold og rus.

Les hele saken fra Journalisten her.

Østlands-Posten og Sandefjords Blad sitt samarbeidsprosjekt nådde ikke frem. Du kan lese hele metoderapporten på «Vi graver i strandsonen» her. 

Det er mulig at redaktørene bør sjekke opp hvorfor Sunnmørsposten har ansatt en egen gravesjef? En viktig årsak til at de innførte gravelederrollen er en erkjennelse av at nyhetsredaktørene ikke har tid til å følge opp alle sakene i samme grad. Les hele saken her.

Tiden er kanskje inne for at både ØP og SB bør ansatte hver sin «Gravesjef» i redaksjonene?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *