For ett år siden fikk Henrik gjennomført en MR-undersøkelse av hodet etter mistanke om epilepsi. Radiologen som gransket bildene, fant ingen tegn til dette. Hun oppdaget heller ikke svulsten på Henriks høyre øye.

En synlig kreftsvulst som ikke ble oppdaget, var grunnen til at 54-åringen mistet øyet sitt. Det mener i alle fall to overleger på Ullevål sykehus.

Legen som ikke oppdaget svulsten, var en av radiologene ved den omstridte klinikken i Romania, som NRK har omtalt i flere tidligere saker. NRK avslørte at klinikken har gransket titusener av bilder på vegne av Unilabs uten at norske helsemyndigheter har visst om det.

Statsforvalteren i Oslo og Viken har nå åpnet tilsyn mot Unilabs og Vestre Viken helseforetak som følge av hendelsen. Les hele saken på NRK her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *