Torvik-utvalget foreslår like hard beskatning av fritidsboliger som de foreslår av boliger. Eiendomsmegler Tore Solberg og styreleder Trond G. Hagen i Hytteforbundet trykker på alarmknappen når det viser seg at forslaget innebærer at en sjøhytte som fort er verdt 10 millioner gir eieren 140.000 i året i hytteskatter.

«-Jeg er lærer for faen», hylte Morten Kristiansen i Fredrikstad på Facebook i april i fjor.

Han protesterte på full markedstakst, som ga utslag i en eiendomsskatt på 18.369 kroner for hytta han hadde arvet på Kaholmen på Kråkerøy i Fredrikstad kommune.

«– Den gjennomsnittlige hytteeieren i Vestfold er 70 år. Skatt på markedsverdier får katastrofale følger for hytteutgiftene. Selv om man sitter med en kostbar hytte som kan selges for mange millioner så er det ikke sagt at man er rik. Når snittalderen er 70 år er de fleste pensjonister. Det blir veldig dramatisk,» sier megler Tore Solberg i Sandefjord.

«– Det vil bli helt umulig for de aller fleste å beholde hytta slik det nå er foreslått. De fleste hyttene har gått i familien i generasjoner. De har hatt lav ligningsverdi, og tross økninger på 10 prosent gjennom flere år, blir det ikke all verden.» Les hele saken på Finansavisen her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *