I dag legger Arbeiderpartiet fram et forslag om å begrense mulighetene til private aktører i norsk helsevesen.

For Arbeiderpartiets del handler det om å forsøke å verne om den utsatte arbeidskraften. Partiet frykter at private kan lokke til seg fagfolk fra det offentlige, til helsetilbud som ikke er like presserende som ved, for eksempel, et offentlig sykehus.

«– Trygghet for helsehjelp til alle er så viktig at vi er helt nødt til å ha bedre kontroll med fremveksten av private klinikker», mener stortingsrepresentant Cecilie Myrseth (Ap)

I praksis vil det bety at det regionale helseforetaket kan si nei til etablering av en privat selskap, for å beskytte «beredskapen» i et område. Les hele saken på NRK her. 

Forslaget vil bli lansert på Arbeiderpartiets landsmøtet i dag, fra en enstemmig redaksjonskomité.

Tidligere AP statsråd Karita Bekkemellem, nå administrerende direktør i NHO Geneo, landsforeningen for helsenæring, velferd og oppvekst skrev dette i en kronikk fredag etter Støres tale på landsmøtet.

«-Uttalelser som dette viser at Arbeiderpartiet ikke klarere å håndtere verken mulighetene eller utfordringene i dagens helsepolitikk. Det er så ekstremt at det er vanskelig å ta det på alvor. Dette vil svekke den norske velferdsstaten og føre oss inn i et todelt helsevesen før bølgen av helseutfordringer virkelig slår inn over landet,» uttaler Bekkemellem.  Les hele hennes kronikk i VG her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *