«-Skandale-nachspielet på Fremskrittspartiets landsmøte har vært hovedsak i alle medier de siste dagene. Lars Petter Solås har lagt seg flat, beklaget og søkt behandling, men prosessen i Frp kan likevel ende med politianmeldelse og ekskludering av mannen som står øverst på partiets liste i hovedstaden foran høstens valg.»

«-Nachspiel og pølsefest er ord med spesiell klang. Som Trædal sa i Dagsnytt 18 mandag kveld, det gir assosiasjoner til utagerende festing: «Nachspiel er liksom veldig tett innpå, da er det venner, da er det ikke bare skuldrene som er nede, det er av og til buksene også.»»

«-Å være på samme fest som kilder gjør journalister til bedre journalister. Hvis man skal vite hva som skjer i politikken, kan man ikke bare forholde seg til den sannheten som presenteres på pressekonferanser. Man må snakke uformelt med politikere på ulike fløyer, lytte til hva de er opptatt av og på den måten lære hvor konfliktlinjene går i et parti og hvem som er sentrale aktører.»

«-Derfor er det lange tradisjoner for uformell omgang mellom journalister og politikere. På utestedene Tostrup og Presseklubben hadde vi egne arenaer for dette, nå skjer det mer i åpne rom og i organiserte anledninger.» Les hele debattinnlegget til Martine Aurdal i Dagbladet her.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *