Økokrim mener den korrupsjonsdømte arkitekten Rune Breili har brutt plan- og bygningsloven en rekke ganger i forbindelse med to fritidsboliger i Tjøme-skjærgården.

Mens arkitekt Rune Breili venter på å starte soningen av korrupsjonsdommen på ni måneder, etter å ha blitt kjent skyldig i å ha gitt tegnetjenester til en kommunal byggesaksleder uten å ta betaling, har Økokrim fortsatt etterforskningen av ham og hans virksomhet i Tjøme. 15. mai tok Økokrim ut en ny tiltale mot Breili.

Økokrims nye tiltale er knyttet til fritidsboligen til komikerparet Dagfinn Lyngbø og Pernille Sørensen, og landstedet til Celestine Clauson (26). Sistnevnte er datter av eksmegler og Ventelo-gründer Conrad Clauson og rederarving Camilla Eek Clauson. Les hele saken på DN her. 

Forholdene i tiltalen strekker seg fra 2015 til 2019. Det betyr at flere av forholdene som Økokrim mener var ulovlige, er sendt inn etter at den såkalte Tjøme-saken sprakk i media i 2017.

Bøkebloggen mener at dette bare er  «toppen av isfjellet» og at det er tilsvarende saker i flere kommuner.

Samtidig er det viktig å nevne at disse tiltalene ikke ville skjedd hvis det ikke var for at Ivar Amundsen og Tom Ravndal varslet Økokrim og har ofret seg for å avsløre Tjøme-saken.

Stor takk for den omfattende jobben som de har gjort!

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *