«– Jeg hadde altså så gruelig flaks!» sier Øystein Aall Dons.

Vi er på Jensens Conditori i Larvik. I duften av fersk bakst står 66-åringen foran disken og forteller den måpende butikksjefen Dalia Kondrataite om hvordan et av hennes «dobbeltstekte» brød reddet livet hans for fem år siden.

«– Her betaler du ingenting!» insisterer hun når han avslutter historien med å plukke fram lommeboken og be om et brød.

Øysteins mirakel inntraff tredje påskedag 2019. Familieferien på Lifjell hadde ikke vært all verden. Han hadde stort sett ligget til sengs på hytta mens kone, datter og barnebarn var ute på ski. Han var sliten og sleit med å svelge maten. Og slik hadde han hatt det i noen måneder.

Øystein og kona Kjersti jobber begge hos O. Borgen, møbelforretningen som holder til i sentrum av Larvik.

Like før høytiden hadde plagene vært så store at han hadde oppsøkt fastlegen.

«– Dette kan da ikke være normalt?» Jeg er helt utmatta, hadde Øystein sagt.

«– Jeg finner ikke noe galt, men kom tilbake over påske hvis du fortsatt kjenner deg dårlig,» hadde legen svart etter en rutinesjekk.

22. juli 2019 ble han lagt i narkose. Da han våknet, var spiserøret med kreftsvulsten borte og den elastiske magesekken trukket nesten opp til svelget. Les resten av historien på kreftforeningen.no her. 

 

Hvis du vil bidra til nye fremskritt innen kreftforskningen så er Kreftforeingen takknemlig for alle bidrag.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *